Reacția lui Dacian Cioloș după ce Guvernul Grindeanu a fost demis de propriul partid

Dacian Ciolos
Foto: Dacian Cioloș Facebook

Fostul prim-ministru, Dacian Cioloș, a reacționat miercuri după ce Guvernul Grindeanu a fost demis de propriul partid cu 241 voturi ”pentru” si 10 voturi ”impotriva”. „Prin adoptarea moțiunii de azi, PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara”, a scris pe Facebook fostul premier, Dacian Cioloș.

Citește și: Se anunță valuri mortale de canicula. Jumătate din populația lumii va fi afectată 

„Lupta pentru putere va ține loc de bună guvernare”

“Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain. De asemenea, nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid”, a scris fostul premier pe Facebook.

Citește și: Dacă te muți aici primești pe loc 2.000 de euro și chirie de doar 50 euro 

Totodată, fostul șef al guvernului a adăugat că criza politică creată artificial de liderii PSD și ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, “ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori și de partenerii internaționali care urmăresc cu mirare agitația politică de la București”.

Citește și: Locul din lume unde plouă tot timpul 

Cioloș a adăugat că, în opinia lui mai grav este faptul că discuțiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care își asuma anul trecut apărarea românilor împotriva celor pe care, aberant, îi numeau „tehnocrați vânduți lui Soroș” a stârnit ieri pasiuni și discursuri pe care le speram apuse.

“Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi”, a transmis Dacian Cioloș.

Fostul premier a adăugat că alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiți, profesioniști, care lucrează pentru binele public și prioritățile țării.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
22 + 24 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.