22 aprilie, Ziua Pământului. A 50-a aniversare este dedicată albinei

În fiecare an, pe data de 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului. Anul acesta, la cea de a 50-a aniversare, ziua este dedicată albinei. Pentru a marca sărbătoarea, Google Doodle-ul special a creat un joc cu câteva curiozități și informații despre albine, scrie libertatea.ro

Informațiile prezentate arată că două treimi din culturile din întreaga lume și 85% dintre plantele cu flori există datorită polenizării făcute de albine.
Cu ajutorul antenelor, albinele poat detecta mirosuri și, uneori, chiar direcția acestora.
Din nectarul cules de la 2 milioane de flori se fac 454 de grame de miere.
Albinele lucrătoare sunt femele.
Albinele lucrătoare adună polen pentru a hrăni colonia și produc ceară pentru faguri.
Albinele execută un „dans” pentru a indica celorlalte unde găsesc surse de hrană.
Aproape o treime din alimentele pe care le mâncăm acum depind de polenizarea făcută de albine. Albinele sunt atrase de plantele care au culorile albastru și galben.
În lume există circa 20.000 de specii de albine.

Ziua Planetei Pământ, fondată în anul 1970 de senatorul american Gaylord Nelson, are scopul de a trezi interesul clasei politice față de mediu. La primul moment dedicate Zilei Pământului s-au desfășurat manifestații antipoluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Urmare a acestor manifestații, senatorul a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc. Data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009. Manifestațiile organizate în această zi urmăresc să aducă în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător. În ultimii ani, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 141 de țări. Peste un miliard de oameni își exprimă interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 4 = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.