Cu toții obișnuim să cumpărăm mai multe roșii decât avem necesar și adesea se întâmplă ca o mare parte să sfârșească la coșul de gunoi. Alții dintre noi avem propria grădină și ne-am dori ca roșiile coapte să țină mai mult timp.
Un truc simplu la care cei mai mulți dintre noi nu ne-am fi gândit ne ajută de acum să avem roșii proaspete pentru mai mult timp în frigider.
Chef J. Kenji López-Alt, un celebru bucătar, spune pe canalul său de youtube că greșeala pe care o facem este una simplă, mai exact aceia că nu rupem codițele roșiilor și nu le depozităm corect.
Acesta afirmă că cea mai bună metodă pentru a păstra roșiile mai mult timp este să le poziţionăm invers, cu locul unde au fost codiţele în jos.
Mai exact, celebrul bucătar Kenji López-Alt recomandă, pe canalul său de youtube, să îndepărtăm codiţele roșiilor, iar mai apoi să le așezăm pe o suprafaţă plată, cu locul de unde a fost ruptă codiţa în jos. Iar pe cât posibil acest loc să se atingă de suprafața plată pe care le depozităm ( ca și în fotografie).
Acesta explică că roșiile rămân zemoase și proaspete datorită pieliței lor și nu a codiței, cum am fi tentați să credem cei mai mulți.
Păstrarea codiţei sau lăsarea locului liber la aer facilitează stafidirea roşiilor, mai spune cheful Kenji López-Alt.
Citește și: Cum putem grăbi coacerea roșiilor, fără chimicale. Metoda simplă și 100% naturală
Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă
Citește și: Adevărul despre roşiile româneşti. Mâncăm sau nu tomate cu pesticide?
Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă