Se anunță valuri mortale de canicula. Jumătate din populația lumii va fi afectată

canicula extrema
Sursa: weather.gov

Valuri de canicula mortale se anunță pentru următorii ani. Vremea va deveni tot mai caniculară cu fiecare an care trece. Un studiu dat publicității luni de de o echipă de oameni de știință din Statele Unite, citat de Fundația Thomson Reuters, arată că 1 din 3 persoane suferă din cauza valurilor mortale de caniculă, iar procentul riscă să crească astfel încât aproape jumătate din populația lumii va fi afectată de căldura extremă până în anul 2100, transmite Agerpres.

Cercetătorii afirmă că dacă ritmul emisiilor de gaze cu efect de seră se va menține la nivelul actual, trei din patru persoane din lume vor fi afectate de valurile mortale de canicula până la sfârșitul secolului, se mai arată în cercetarea publicată în jurnalul Nature Climate Change.

Autorul principal al studiului și profesor de geografie la Universitatea Manoa din Hawaii, Camilo Mora, susține că o amenii vorbesc la timpul viitor despre schimbările climaterice, însă acest lucru se întâmplă deja.

Citește și: Ne așteaptă o vară cu temperaturi extreme. Consultă harta caniculei în Europa

Citește și: Locul de pe Pământ unde plouă tot timpul

Cercetătorii au dat și exemple concrete. Astfel, până în anul 2100, orașul New York riscă să se confrunte cu circa 50 de zile de canicula, cu temperaturi și umiditate situate peste pragul la care au fost înregistrate anterior decese. De asemenea, în orașele din sudul Statelor Unite, precum Orlando și Houston, valurile mortale de caniculă s-ar putea prelungi pe aproape toată durata verii.

Zonele tropicale, însă, se vor confrunta cu cel mai mare risc. În aceste regiuni temperaturile se situează deja la limita de pericol, iar temperaturile sunt ridicate aproape pe toată perioada anului, nu doar în timpul verii.

Citește și: Ce se întâmplă dacă ești tras pe dreapta de poliție și cobori din mașină. Nu face niciodată ca acest șofer! -VIDEO

Iain Caldwell, coautor al raportului și cercetător la universitatea amintită, afirmă că pe fondul temperaturilor care sunt deja ridicate, o simplă creștere aproape insesizabilă a temperaturilor ar putea face ca situația să devină mortală la tropice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.