Exercițiile fizice reduc riscul de complicaţii la COVID-19

Un cercetător din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii Virginia, afirmă că efectuarea exerciţiilor fizice în mod regulat poate reduce riscul de sindrom de detresă respiratorie acută (SDRA), o cauză majoră de deces în rândul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19, scrie descopera.ro

Efectuată zilnic, doar o singură sesiune de exerciţii fizice, poate creşte producţia moleculei de EcSOD, contribuind la reducerea efectelor infecţiei COVID-19. Cercetătorul Zhen Yan recomandă oamenilor să facă zilnic mişcare, susținând că ar putea fi un eventual tratament pentru COVID-19. Acesta mai spune că rezultatele cercetărilor medicale „susţin cu tărie” posibilitatea ca exerciţiile fizice să prevină sau, cel puţin, să reducă severitatea SDRA, care afectează între 3% şi 17% dintre toţi pacienţii cu COVID-19.

Cercetători din cadrul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA cred că între 20% şi 42% dintre pacienţii internați cu COVID-19 vor dezvolta SDRA. Procentul bolnavilor internaţi la terapie intensivă este cuprins între 67% – 85%. Procentele au fost elaborate pe baza informațiilor disponibile în centre.

Unele cercetări efectuate înainte de pandemie, arată că aproximativ 45% dintre bolnavii care dezvoltă SDRA mor. „În momentul de față auziți doar despre distanţarea socială, sau ventilator, ca şi cum aveți de ales între a evita expunerea, sau să vă bazați pe un ventilator pentru a supravieţui în cazul în care vă infectați”, a declarat Yan, citat de Neuroscience News.

„Aproximativ 80% dintre bolnavii cu COVID-19 prezintă simptome uşoare și nu au nevoie de ventilator. Întrebarea este de ce? Cercetările noastre au descoperit despre o enzimă antioxidantă endogenă care oferă indicii importante şi ne-au obligat să dezvoltăm o nouă terapie pentru SDRA cauzat de COVID-19”, a afirmat cercetătorul.

Cercetătorul mai spune că exercițiile fizice regulate au mult mai multe beneficii pentru sănătate decât ştim. Protecţia împotriva COVID-19 este doar unul dintre numeroasele exemple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.