Beneficiile trezitului în zori. Acest obicei îţi va schimba total viaţa

trezitul in zori beneficii
Sursa foto: Pixabay.com

Beneficiile trezitului la prima oră a zorilor sunt multiple. Fă-ţi din acest lucru un obicei şi îţi vei schimba total viaţa în bine.

Trezitul în zori este primul pas spre un mod de viață sănătos. La aceeași concluzie a ajuns și antreprenorul Brian Scudamore, care a descoperit 6 beneficii uluitoare alte deșteptării matinale. Petru că era mereu ocupat și ducea un mod de viață foarte solicitant, Scudamore a realizat că rutina sa zilnică se aseamănă cu viața unui hamster într-o roată și era mereu epuizat, notează eustiu.com.

Omul de afaceri susţine că se trezea foarte greu dimineaţa şi în fiecare zi amâna cât mai mult posibil să se ridice din pat. Nici ceasul deşteptător nu era cel mai bun prieten al lui, astfel că amâna alarma cât de des şi de mult putea.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ţuică de prune? Vei fi uimit!

Brian Scudamore a decis că este momentul să facă o schimbare în viaţa lui şi a început cu ora de trezire. În prezent își începe dimineața la 5:55 și afirmă că nu a fost nicicând mai energic și productiv ca acum.

Trezitul la primele ore ale dimineţii a devenit o adevărată mădo şi pentru alet vredete de talie internaţională. Asemeni lui Scudamore sunt şi Tim Cook, Oprah Winfrey, Timothy Ferriss, dar și alte celebrități.

Citeşte şi: Și tu faci aceste greșeli în bucătărie. Cum îți otrăvești familia fără să îți…

Businessmanul a creat chiar şi o rutină formată din şase paşi pentru a reuşi realizarea a cât mai multe lucruri utile înainte de a pleca la job. Autorul spune că respectarea acstei rutine îl ajută să fie productiv întreaga zi.

Dormiți bine noaptea

Adevăratul secret al trezitului devreme este noaptea de dinaintea somnului. Scudamore se culcă la ora 22:00, iar înainte să adoarmă enumeră 10 lucruri pentru care este recunoscător. Încheierea zilei pe o notă cât mai pozitivă, îți permite să începi dimineața o zi cât mai productivă.

Programează deșteptătorul la o oră fixă

Încearcă să te trezești la o oră fixă și să nu mai amâni în repetate rânduri sunetul alarmei.

Fixaţi-vă un scop în fiecare zi

Îndată coborât din pat, Scudamore își pregătește cafeaua și îți fixează sarcina pentru ziua care începe.
Dacă îți stabilești țelurile pentru ziua în curs este mult mai ușor să le realizezi. Când te focusezi asupra unor intenții ai parte și de rezultate pe măsura așteptărilor.

Citeşte şi: Ai probleme cu somnul? Cum poți să adormi în 60 de secunde

Oferiți-vă o oră de „suflet”

Această oră este foarte importantă, o puteți folosi pentru dezvoltarea personală, sport, sau alte activități ce vă oferă satisfacție.
În niciun caz nu verificați în acest timp e-mailul sau rețelele sociale, nu permiteți altor oameni să vă influențeze dimineața, mai arată sursa citată.

Prima masă a zilei, foarte importantă

În timpul orelor de muncă, regimul alimentar poate fi dat peste cap, de aceea prima masă a zilei permite organismului să prindă puteri. Încearcă să te alimentezi sănătos, pentru că ceea ce consumăm se reflectă asupra stării noastre de spirit și a productibilității.

Drumul până la locul de muncă, folosit eficient

Pentru că cei mai mulți dintre antreprenori muncesc de regulă câte 12 ore pe zi, Scudamore a decis să folosească cele 20 de minute, până ajunge la locul de muncă, cu folos. Poate să rezolve careva probleme, în timp ce se deplasează spre job, sau meditează.

 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
26 + 2 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.