Fă alegerea corectă! Ce este mai bun și mai sănătos: deodorantul sau antiperspirantul?

deodorant sau antiperspirant
Sursa foto: flickr.com

Deodorant sau antiperspirant? Nu o dată ți-ai pus această problemă, însă niciodată nu ai știut care este răspunsul corect. Deodorantul sau antiperspirantul sunt două produse pe care le folosim în igiena corporală zilnică. Ne ajută să facem față căldurii fără să ne pătăm hainele și, în plus și cel mai important, ne țin departe de mirosul neplăcut care ar putea să ne pună în ipostaze nu tocmai plăcute. Dar care este alegerea corectă?

Deodorant sau antiperspirant? Important este să nu alegeți între cele două produse în funcție de reclamele de la televizor sau de preț, ci în funcție de problema pe care o aveți.

Dacă mirosul este cel care jenează cel mai tare, indicat este să folosim deodorante. Acestea vor anihila și vor reduce mirosul neplăcut. În schimb, dacă avem problem cu cantitate de transpirație pe care o elimină glandele sudoripare, cel mai bine este să folosim antiperspirante. Deodorantul nu previne transpirația, doar antiperspirantele fac asta.

Iar dacă v-ați gândit să folosiți deodorant naturale, trebuie să știți că, la fel ca și alte deodorante, acestea nu pot oferi un beneficiu antiperspirant direct, ci mai degrabă maschează mirosul nepăcut.

Sunt însă şi situaţii în care transpiraţia se transformă într-o problemă de sănătate. În aceste cazuri cel mai indicat este să faceți vizită la medicul dermatolog deoarece suferiți de o afecțiune numită hiperhidroză.

De ce trebuie să vă feriți

Majoritatea specialiștilor recomandă să nu utilizăm antiperspirantele care ocupă sau obstruează porii, deoarece pot cauza probleme de sănătate mai ales femeilor, care se pot alege cu diferite afecțiuni până la dereglări hormonale.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.