Dacă te muți aici primești pe loc 2.000 de euro și chirie de doar 50 euro

Bormida - Liguria - Italia
Sursa foto: http://www.comune.bormida.sv.it/

Autoritățile dintr-o pitorească localitate din Italia oferă celor care doresc să se mute aici suma de 2.000 de euro. Localitatea Bormida se află lângă Liguria, Nord-Vestul Italiei, are o populație de 394 de locuitori și o nevoie acută de a atrage cetățeni. Altfel, depopularea ar putea ameninţa existenţa localităţii.

Pe lângă suma de 2000 de euro, primarul Daniele Galliano le promite celor care doresc să se mute aici că, pe lângă cei 2.000 de euro vor putea închiria case cu doar 50 de euro.
Nimeni nu pare însă să se înghesuie să se mute în frumosul sat, asta și pentru că nu prea sunt multe de făcut în Bormida.

Citește și: Cel mai impozant palat din cea mai bogată comună. Cum trăiește cea mai sexy milionară din România – GALERIE FOTO

Localitatea are patru restaurante şi o biserică, iar în rest doar casele oamenilor, multe nepopulate.

„Viaţa e simplă, aerul curat şi mâncarea sănătoasă”, a declarat pentru cotidianul britanic The Guardian Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant, potrivit Business Magazin.

Bormida Liguria Italia
Sursa foto: http://www.comune.bormida.sv.it/

Citește și: Tunelul iubirii din România, comoara ascunsă a Europei. Locul căutat pentru cele mai romantice fotografii – VIDEO

Bormida, o localitate cu primăvară veșnică

Bormida este o comună din provincia Savona, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 398 de locuitori și o suprafață de 22,47 km².

Liguria este o regiune de coastă în nord-vestul Italiei, a cărei capitală este Genova (727.000 locuitori). Liguria este un uriaș amfiteatru demarcat la nord de Alpii Ligurici și Apeninii Ligurici care coboară spre sud pînă la țărmul Mării Ligurice și delimitând Golful Genova. Întregul litoral liguric poate fi parcurs de la vest la est cu trenul sau pe autostrada modernă care ocolește așezările liniștite de pe țărm sau de pe dealuri, potrivit wikipedia.

Citește și: Un cuplu trăiește fără mâncare de 9 ani. Ultima dată le-a fost foame în 2008

Caracteristicile topografice ale regiunii influențează clima Liguriei care este o primăvară veșnică, însoțită de o briză marină răcoroasă. Lanțurile muntoase ale Alpilor și Apeninilor ridică o barieră în calea vînturilor reci dinspre nord, făcînd clima Liguriei să fie cea mai blîndă și plăcută din întreaga Italie. Iernile sînt blînde și ploioase iar verile calde dar nu excesive.

Vinurile Liguriei sunt printre cele mai bune din Italia și din lume. Cel mai cunoscut dintre acestea este Vernaccia, produs din struguri de pe dealurile însorite dintre Genova și La Spezia, potrivit wikipedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.