Cum putem grăbi coacerea roșiilor, fără chimicale. Metoda simplă și 100% naturală

carnitul rosiilor
Foto: pixabay.com

Roșiile pot fi ajutate să se coacă în mod natural, mai repede, printr-o metodă foarte simplă. Trebuie doar să știi momentul în care trebuie făcută operațiunea, astfle încât să ai și o recoltă mai bogată, dar și roșii coapte mai devreme. În termeni populari, metoda se numește Carnitul rosiilor…

Carnitul rosiilor se realizează manual și constă în ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor.

Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă

Ce este carnitul rosiilor

Operațiunea ajută planta de tomate să-și redirecționeze energia către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor, creșterea roșiilor deja formate și implicit coacerea lor.

Carnitul rosiilor se face la 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăveră- vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară – toamnă.

Dacă operațiunea este făcută la timp, ajutați roșiile să dea rod cu 2-3 săptămâni mai devreme.

Sfatul specialiștilor este ca operațiunea să fie făcută doar la câteva plante, pentru a avea roșii timpurii, și nu la toată cultura.

Îți recomandăm și:

Ce este copilitul roșiilor

Copilitul roșiilor este operatiunea prin care se îndepărtează lăstarii crescuți la subsuoara frunzelor de tomate. Acești lăstari se rup cu mâna sau se taie cu foarfeca, în momentul în care ating o lungime de maxim 5 cm.

În cazul în care nu se efectueaza copilitul roșiilor, plantele se vor dezvolta sub formă de tufe foarte dese, ceea ce va duce la o întârziere a coacerii roșiilor.

Defolierea rosiilor

Defolierea este procedeul de rupere a frunzelor de la baza plantei. Operațiunea este foarte importanta deoarece asigură o mai bună aerisire a plantelor și o îndepărtare a posibilelor boli și bacterii cu care pot intra mai ușor aceste frunze în contact la atingerea solului sau atingerea buruienilor crescute printre ele.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
17 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.