Restaurant cu două stele Michelin, gătește pentru oamenii străzii

Este vorba despre un restaurant din Copenhaga, Danemarca, unde meniul cel mai ieftin era de 400 de euro, înaintea pandemiei de coronavirus.

Proprietarul unui restaurant din Copenhaga, Danemarca, cu meniu de sute de euro, gătește acum pentru oamenii străzii. Cel mai ieftin meniu la restaurantul Alchemist era de 400 de euro. După ce a fost forțat să închidă restaurantul, propietarul Rasmus Munk gătește acum pentru oamenii străzii, scrie Libertatea.

Renumitul local Alchemist este cotat la două stele Michelin. Proprietarul său, Rasmus Munk, care este și bucătar, împreună cu echipa sa a hotărât să gătească pentru persoanele fără adăpost, în cadrul unui proiect, JunkFood, pe care l-a demarat cu această ocazie.

Munk a dezvăluit că livrează hrană pentru 12 adăposturi din Copenhaga, în total 550 de mese pe zi. ”În această perioadă avem multi timp la dispoziție și patru bucătării goale. Încercarea de a face diferența atât în gastronomia noastră, cât și în comunicarea noastră zilnică cu oaspeții, este o parte a filozofiei Alchemistului”, a mai precizat Rasmus Munk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.