Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale

gulas unguresc la ceaun - reteta
Foto: libertatea.ro

Reteta celui mai bun gulas unguresc la ceaun. Gulașul unguresc este una dintre vedetele culturii tradiționale din Ungaria, făcând parte din același timp din cultura gastronomică a transilvănenilor.

Gulașul unguresc la ceaun, este o supă mai groasă sau o tocăniță, se face de regulă la întrunirile de families au la întâlnirile cu prietenii.

Cum se prepara gulasul unguresc la ceaun – reteta

Ca să iasă delicios, un gulas unguresc se prepară într-un vas mare, pentru că astfel gustul va fi mai bun.

Citește și: Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios

Ingrediente pentru gulas unguresc cu vită:

  • 1 kg. pulpă de vită,
  • 6 cartofi de mărime medie,
  • 3 bucăți de ceapă,
  • usturoi,
  • 50 gr. unt,
  • 2-3 roșii decojite,
  • piper,
  • paprika dulce și iute,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • puțin oțet,
  • ardei iuți,
  • 1 linguriță de făină,
  • 2 linguri de smântână.

În primă fază, se încinge untul în cratiță și se prăjesc pe rând bucățile de carne, cât să ia puțină culoare. Se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să se călească împreună cu carnea.

Apoi se adaugă paprika, sarea, frunzele de dafin, oțetul, roșiile decojite și apă fiebinte și se lasă la fiert, pe foc mic, o oră și jumătate.

Ardeii iuți, tăiați în felii mici, se adaugă în gulaș după o oră de fiert, iar spre final se pun și cartofii. De asemenea, făina se amestecă cu puțină apă și se adaugă în gulaș, la fel ca și smântâna.

Citește și: Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare

Citește și: Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși

Rețeta de gulas unguresc este una simplă, dar fiecare familie a adaptat-o după propriile gusturi. În unele zone această mâncare se face și cu fasole sau cu varză, dar și cu găluște de făină. În unele zone, pulpa de vită este înlocuită cu porc sau se combină vita cu porcul.

Gulașul unguresc se poate găti și în oală, dar cu siguranță nu va ieși la fel de delicios.

Citește și: Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara

Citește și: Dulceata de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
1 + 13 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.