“Degetele COVID”, nou simptom al infectării cu coronavirus

Lista simptomelor de infectare cu COVID-19 s-a mărit. Noul simptom se numește “degetele COVID” și a fost descoperit de medicii dermatologi din Pennsylvania, anunță stirile pro tv.

Mai mulți dermatologi care au tratat bolnavi de COVID-19 spun că pielea este organul care ne poate demonstra foarte ușor dacă o persoană este infectată cu noul virus. Comunitatea dermatologilor a denumit noul simptom descoperit „degetele COVID”. Acesta se manifestă prin înroșirea degetelor de la mâini și picioare, ca și cum ar fi degerate, potrivit doctorului Misha Rosenbach, profesor de dermatologie la Spitalul din Universitatea din Pennsylvania.

Chiar dacă a apărut de câteva luni pe plan mondial, noul coronavirus încă generează numeroase mistere medicale legate de apariția sa și de simptome. Simptome precum febra, tusea și respirația greoaie se găsesc în marea majoritate a cazurilor de infectare cu COVID-19, însă există și semne suplimentare, unele care seamănă foarte mult cu cele ale gripei, dar și altele care sunt mai neobișnuite.

Lista cu simptomele noului coronavirus, descoperite până în prezent: respirația greoaie, febra, tusea, frisoane sau dureri corporale, probleme gastrice, conjunctivita, pierderea mirosului și a gustului, oboseala extremă, pete roșii pe piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.