În acest oraș din Europa poți închiria o casă cu 1 euro pe an. Ce trebuie să faci în schimb – FOTO

Fuggerei Germania
Foto: Captură video

Îți vine să crezi că există un oraș pe lumea asta unde poţi închiria un apartament cu 1 euro pe an? Ei, bine, există, chiria e chiar mai puțin de 1 euro pe an și se află în sudul Germaniei, în Bavaria. În plus, orașul este și unul foarte frumos. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de 500 de ani și sunt valabile pentru nu mai puțin de 150 de apartamente.

Fuggerei este un cartier din Augsburg, sudul Germaniei . În anul 1521, Jakob Fugger, un bancher înstărit al vremii – unul dintre cei mai bogați din Europa, a donat orașului 150 de apartamente pentru rezidenții săraci, iar chiria impusă de el la acea vreme, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an, nu a fost modificată niciodată.

Bancherul a fondat și un fond caritabil care să finanţeze cheltuielile acestui complex rezidenţial. În zilele noastre, cele mai mari venituri sunt reprezentate de biletele de 4 euro achiziţionate de turiştii care vor să vadă cu ochii lor faimosul cartier.

Citește și: Dacă te muți aici primești pe loc 2.000 de euro și chirie de doar 50 euro

Fuggerei Germania
Sursa foto: wikipedia.org

Ce trebuie să facă locuitorii în schimbul chiriei de 1 euro

Totuși, cei care vor să locuiască în Fuggerei sunt obligați să se supună regulilor neschimbate de 500 de ani.

Astfel, una dintre condițiile puse locuitorilor este  să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor.

Pe de altă parte, locatarii care nu intră în cartier până la ora 10 seara, trebuie să plătească o amendă cuprinsă între 50 de euro cenţi şi 1 euro.

În plus, locatarii trebuie să fi trăit cel puțin doi ani în Augsburg, să fie de credință catolică și să nu aibă datorii.

Citește și: În acest sat celebru din România poți să-ți cumperi o casă cu un salariu

Citește și: Cel mai impozant palat din cea mai bogată comună. Cum trăiește cea mai sexy milionară din România – GALERIE FOTO

Fuggerei Germania
Sursa foto: wikipedia.org

Cum arată apartamentele din Fuggerei

Fuggerei este cel mai vechi complex de locuințe sociale din lume aflat încă în folosință. Poartă numele familiei Fugger și a fost fondat în 1516 de către Jakob Fugger cel Tânăr (cunoscut sub numele de “Jakob Fugger bogatul”) ca un loc în care cetățenii nevoiași din Augsburg puteau fi adăpostiți.

Până în 1523, au fost construite 52 de case, iar în anii următori zona s-a extins cu celelalte, plus mici piețe și o biserică. Porțile erau închise noaptea, așa că Fuggerei era, în sine, foarte asemănător cu un mic oraș medieval independent.

Fuggerei este încă locuit astăzi, primind statutul de cel mai vechi proiect de locuințe sociale din lume.

Citește și: Acesta este cel mai bogat sat din România. Amănuntele care fac diferența

Unitățile de locuit constau în apartamente de 45-65 de metri pătrați, dar pentru că fiecare unitate are propria intrare pe stradă, arată cao casă. Fiecare familie are propriul său apartament, care include o bucătărie, un salon, un dormitor și o cameră mică de rezervă, totalizând aproximativ 60 de metri pătrați.

Apartamentele de la parter au toate o grădină mică și un magazin de grădină, iar apartamentele de la etaj au mansardă. Toate apartamentele au facilități moderne, cum ar fi televizor și apă curentă. Un apartament la parter este nelocuit, servind ca un muzeu deschis publicului.

Augsburg are 263.477 locuitori și este capitala regiunii administrative Schwaben, landul Bavaria, Germania.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
1 + 9 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.