Pomul care face 40 de fructe. Există el în realitate? Iată-l în acest video

pomul cu 40 de fructe
Foto: http://www.samvanaken.com

Există un pom care face 40 de soiuri de fructe? Cei mai mulți cred că nu este real și că fotografia spectaculoasă care circulă pe internet este doar un trucaj..

Ne-am documentat și am aflat că pomul care face 40 de fructe chiar există în Statele Unite ale Americii, iar inventatorul său lucrează deja la o livadă. În total, deja există 116 exemplare din acest pom incredibil, potrivit datelor disponibile pe site-ul oficial, treeof40fruit.com.

Povestea pomului cu 40 de fructe

Pomul inedit a fost creat de Sam Van Aken, sculptor și profesor la Universitatea Syracuse. Acesta a petrecut nouă ani pentru a crea un singur pom pentru că și-a dorit să adune o livadă întreagă în acesta.

Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani

Pomul a fost realizat prin procesul de altoire, un procedeu binecunoscut de pomicultori şi grădinari și practicat de sute de ani. Primăvara înflorește în tonuri pestrițe de roz, purpuriu și alb, iar vara face o mulțime de fructe,inclusiv piersici, prune, caise, nectarine, cireșe și migdale.

pom cu 40 de fructe
Fructele pe pomul minune. FOTO www.zubarclub.it

Pomul poartă soiuri tradiționale, care nu mai sunt disponibile în comerț în acest moment.

Procedeul de altoire

Profesorul a lucrat 9 ani la acest pom. A lăsat pomul să crească aproximativ trei ani, timp în care a dezvoltat patru sau cinci ramuri. Acestea au fost tăiate, iar în locul lor au fost ataşaţi muguri ai altor cinci soiuri diferite, prin procedeul de altoire.

După alți doi ani, în care soiurile ataşate au început să dezvolte propriile ramuri, Van Aken a ataşat alte soiuri, ajungând la 40 într-un singur pom.

Totuși, profesorul Sam Van Aken spune că acest tip de pom este ineficient în agricultură, dar este foarte valoros din punct de vedere artistic.

Citește și: Cum putem grăbi coacerea roșiilor, fără chimicale. Metoda simplă și 100% naturală

Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă

Pomul cu 40 de fructe
Pomul nr. 39 – Newton, Massachusetts.

Simbolistica pomului

Pomul a fost ales pentru a comemora atacurile de la 11 septembrie. Numărul 40 reprezintă un punct “situat între finit şi infinit” şi are rezonanţe biblice, potrivit lui Van Aken. Acesta a amintit de cele 40 de zile şi nopţi de ploi din povestea lui Noe.

Diversitatea pomului simbolizează creşterea, speranţa şi înnoirea, repere importante pentru lumea de după 11 septembrie.

Pomul cu 40 de fructe nr 75
Pomul nr. 75– Syracuse University Syracuse, New York. Foto: http://www.treeof40fruit.com

Îți recomandăm și:

O randare excepțională

Totuși, trebuie spus că fotografia cu florile roz purpurii care înfățișează adesea pomul este o randare artistică a ceea ce profesorul a creat în realitate, dar pomul există cu adevărat cum puteți vedea din celelalte fotografii.

Pomul cu 40 de fructe
Randare artistică a pomului cu 40 de fructe. Foto: http://www.treeof40fruit.com/

Pomii lui Sam Van Aken pot fi găsiţi pe proprietăți publice sau private pe tot cuprinsul Statelor Unite.

 Mai multe fotografii cu pomii cu 40 de fructe pot fi vizualizate pe site-ul oficial, AICI.
Sam Van Aken
Profesorul Sam Van Aken

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.