Dealul lui Dumnezeu. Locul din România unde trăiește un animal biblic, unic în lume

deal
Sursa foto: pixabay.com

Nimeni nu are curajul să calce prin acele locuri, de frica unui animal unic în lume și extrem de periculos. Zona de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi înalte din rezervația ”Dealul lui Dmnezeu”, în apropiere de Uricani (la 35 de kilometri de Iași), este considerată leagănul unor făpturi extraordinare, care și-ar putea afla locul în mitologii, scriu cei de la Antena Satelor.

Curiozitate, extaz și spaimă

Puțini oameni le-au văzut, și asta nu neapărat pentru că s-au temut de dintele lor ascuțit cu otravă (deși este și acesta un real impediment). Însă animalele la care facem referinre au capacitatea de a se camufla foarte ușor, astfel încât nu le deosebești lesne de solul pe care se târâie (ceea ce ar putea constitui, de fapt, un pericol în plus pentru aceia care se aventurează prin acele locuri).

Citește și: Colț de rai. Locul unic din România unde poţi înota cu delfinii. Puțini români știu această destinație, dar străinii o adoră! – VIDEO 

Pe de altă parte, vorbim de un număr restrâns de exemplare, care trăiesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani, motiv pentru care sunt și protejate de lege. Cei care reușesc totuși să le vadă pot depune mărturie că întâlnirea cu aceste ființe este una marcată de curiozitate, extaz și spaimă.

Din legendele locului

Citește și: Imagini fascinante cu locul unde Marea îmbrăţişează Dunărea și cerul – VIDEO

Este vorba despre o specie unică de reptile, care se găsește numai în România – și pe care unii o identifică cu șarpele biblic (poate de aceea locul se va fi numit și ”Dealul lui Dumnezeu”!): Vipera-de-stepă.

vipera
Foto: pixabay.com

Alte legende spun că ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe. Citește mai multe aici

Citește și: Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
22 + 7 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.