Locul din lume unde plouă tot timpul

Locul unde ploua tot timpul
Sursa foto: Amos Chapple

Acesta este cel mai umed loc de pe pământ, localitatea unde plouă aproape tot timpul. Satul Mawsynram este situat la vârful dealurilor Khasi din India, în statul Meghalaya.

Localnicii construiesc structuri din rădăcinile copacilor de cauciuc de secole, deoarece știu prea bine că un pod obișnuit de lemn ar putrezi repede în ploaia care cade zi de zi. Iar în loc de umbrele, localnicii poartă frunze de bambus și de bananieri.

Citește și: În acest sat celebru din România poți să-ți cumperi o casă cu un salariu

Citește și: Locuri fabuloase din România pe care ar trebui să le vezi măcar o dată în viață

Ploaia este atribuită curenților de aer de vară care se deplasează spre nord pe deasupra vastelor câmpii din Bangladesh, colectând cantități mari de umiditate.

Când norii ating dealurile abrupte din Meghalaya prin spațiul îngust în atmosferă comprimă norii care se ”storc”, provocând ploaia aproape constantă din sat.

Locul unde ploua tot timpul
Sursa foto: Amos Chapple

De exemplu, dacă în Meghalaya se înregistează precipitații de 11.860 mm, precipitațiile din Sydney sunt de 950 mm (37 inchi), iar în New York de 1.524 mm (60 inci).

Totuși, titlul de cel mai umed loc de pe pământ nu a aparținut întotdeaun acestui sat indian. Între anii 1952 și 1989, orașul Lloró din Columbia a avut precipitații medii anuale de 12.717 mm (500.7 inci), iar Lopez del Micay, de asemenea în Columbia, a avut precipitații de 12.892 mm între 1960 și 2012.

Citește și: Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România

Citește și: 12 locuri minunate de pe pământ care vor dispărea mai repede decât se credea 

Totuși, Cartea Recordurilor a atribuit recordul satului Mawsynram cu precipitații de 26.000 mm (1.000 inci) în 1985.

În aceste imagini superbe, realizate de fotograful Amos Chapple, ca să ajungă la școală copiii traversează un râu pe un pod realizat din rădăcinile copacilor de cauciuc, iar localnicii se apără de ploaie frunze de bambus și de bananieri.

Citește și: Este cea mai frumoasă cascadă din lume și se află în România! Tu ai fost aici?

Sursa: Science Alert

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.