Poziția Patriarhiei Române în cazul preotului-cântăreț Cristian Pomohaci

cristian pomohaci
Sursa foto: Cristian Pomohaci Facebook

Scandalul în care este implicat zilele acestea preotul-cântăreț este departe de a se fi terminat. Pe lângă că poate avea probleme și cu oamenii legii dacă se dovedește că persoana căreia i-ar fi făcut avansuri sexual era minor, se pare că Cristian Pomohaci ar putea chiar să fie exclus din preoție.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a declarat, potrivit Mediafax, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, iar dacă înregistrarea se dovedeşte a fi autentică vor fi luate cele mai dure măsuri.

Citește și: Preotul-cântăreț, înregistrat în timp ce îi făcea avansuri sexuale unui minor: “Te iubesc! Te plătesc pentru sex!” 

„Din perspectivă strict bisericească, dacă se dovedeşte a fi reală această înregistrare în care se pare că părintele este implicat, în acest caz, părintele va fi anchetat de Consistoriul din Alba Iulia, e vorba de o comisie care va analiza cazul şi care, dacă va constata autenticitatea înregistrării respective, va lua măsurile cele mai drastice. Acestea pot merge până la caterisirea părintelui Pomohaci, care înseamnă excluderea lui din cler. Nu va mai putea fi preot întrucât condiţia morală a statutului de preot nu coincide cu o asemenea practică. Cel mai probabil, părintele va fi caterisit”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit Mediafax.

Publicarea înregistrării a stârnit un val uriaș de reacții pe rețele de socializare. În timp ce unii îi iau apărarea preotului Pomohaci și susțin că totul a fost doar o înscenare ori înregistrarea este trucată, alții s-au arătat șocați de comportamentul pe care l-ar fi putut avea aceasta.

Citește și: Ce pensie uriașă are Monica Tatoiu. Cum a ajuns la această performanță 

„Iubiți frați întru Domnul! Să-i transmitem Părintelui Cristian Pomohaci multă putere și credință în Domnul, să treacă cu bine peste toate încercările. Trist este că IPS Irineu Bistriteanul a reacționat imediat, și a reacționat foarte urât, neștiind că acel video poate fii trucat foarte ușor, ”va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci”. Multă rugăciune în aceste zile!”, a scris utilizatorul Facebook Cristian Dan Petrovan.

Citește și: Locul de pe Pământ unde plouă tot timpul

“Un (***) care nu a fost in stare sa isi mentina familia proprie. Cu asa preocupari, nu este de mirare… Si mai este ceva…cum de mai este preot, daca sotia l-a parasit ??? Sa nu spuna inaltele fete bisericesti ca nu stiau !!!…ca doar „circula” informatiile pe toate canalele…
Oricum…RUSINE POMOHACI !!!!…de acum poti sa le canti…oilor….eu, unul, sigur o sa schimb canalul sau nu o sa merg la un spectacol in care vei aparea !!!”, a comentat Pordea Iosif.

“Cat de repede se răspândesc veștile rele. Părintele Pomohaci prin talentele sale este un om deosebit, dar tot datorită lor și foarte controversat. Nu vreau să comentez dacă este adevărat sau nu ce se scrie,dar cei care nu au altă treabă ar trebui să știe că se pot aștepta la orice mai ales dacă au mințit. Oamenii asemeni părintelui sunt ocrotiți spiritual.Dumnezeu să îi ocrotească si sa ii lumineze pe toți spre cele bune”, a comentat Ciotea Maria.

“Pomohaci, ca parinte nu ii mai putem spune, a incercat sa corupa un minor! Ce e asa greu de crezut? Nu a fost nimic trucat, nu se poate truca asa ceva, nu mai lasati pe toata lumea sa va pacaleasca,ganditi si singuri ca doar de-aia aveti cap!!!”, a scris Sturza Alina.

În discuțiile făcute publice de Ziar de Cluj preotul s-ar fi aratat dispus să-i dea bani băiatului ca să întrețină relații intime cu el. Mai mult decât atat, îl roagă să-i prezinte și alți tineri.

Citește aici discuția pe care ar fi avut-o Pomohaci cu băiatul minor.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 3 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.