A născut un bebeluș uriaș. Medicii au rămas uimiți când au văzut câte kilograme are nou-născutul

bebelus gras nastere
Sursa foto: The Telegraph

Nimic nu se compară cu momentul în care îți vezi bebelușul pentru prima oară. Însă venirea pe lume a unui nou suflet aduce bucurie și cadrelor medicale care asistă nașterea, fie că este vorba despre medici, moașe sau asistente. Însă cazul de față este unul mai special, deoarece un nou-născut i-a surprins atât pe medici cât și pe părinți, totul datorită greutății pe care a avut-o la naștere.

Citește și: O femeie a născut în avion! Ceva neașteptat i s-a întâmplat imediat 

Bebelușul, care a venit pe lume într-o familie din Noua Zeelandă, a cântărit la naștere nu mai puțin de 7,39 de kilograme și o lungime de 57 de centimetri. Mai exact, are dublul greutății unui nou-născut.

Aceasta a venit pe lume în Spitalul Wellington și, cu toate că mama a vrut să nască natural, după câteva ore de travaliu medicii au hotărât să-i facă cezariană.

Citește și: Un cuplu trăiește fără mâncare de 9 ani. Ultima dată le-a fost foame în 2008 

Părinții au declarat, totodată, că mai au un copil care la rândul lui a avut la naștere o greutate destul de mare: 5,3 kilograme. Ei au adăugat că nu știu de unde ar putea moștenii copii greutatea mare la naștere, deoarece nu au mai avut asemenea cazuri în familie.

Cei doi au vrut să rămână anonimi, însă au dat asigurări că micuțul se simte bine, este sănătos și fericit.

Potrivit specialiștilor, greutatea normală la naștere a bebelușilor este cuprinsă între 2,8 kg si 4 kg (media fetelor este de 3,3 kg, iar a băieților de 3,4 kg).

Citește și: Ce fac, de fapt, femeile înainte de sex. Bărbații nu s-ar fi gândit la asta niciodată 

Recordul mondial pentru cel mai greu nou-născut a fost stabilit în 1979, în Ohio, de un copil ce a cântărit la naștere 9,98 kg. Din păcate, acesta s-a stins din viață la puțin timp după ce a venit pe lume.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 24 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.