Ce solicitări are eroul român de la Londra, după ce a bătut teroriștii cu făcălețul

Florin Morariu - Romanul care s-a batut cu teroristii
Romanul care s-a batut cu teroristii. Sursa foto: Facebook

Florin Morariu, românul care a devenit celebru în presa internatională după ce s-a luat la bătaie cu făcălețul cu teroriștii de pe London Bridge, a solicitat Ambasadei României la Londra o locuinţă şi un job nou.

Întâlnirea ieșeanului cu oficialii Ambasadei a avut loc marți, iar în cadrul acesteia Florin Morariu a solicitat ”o locuinţă şi un job nou la Londra”, conform declarațiile acordate Gândul.info.

„Cred că este normal, deoarece nu mă simt în siguranţă”, a explicat el, potrivit sursei citate.

Citește și: În România era profesoară, cu două facultăţi, dar a ajuns măturătoare în Italia

Citește și : Ce salarii uriașe au magistrații din Ministerul Justiţiei. Nu câștigi atât nici în Vest

Ambasada României cere protecție pentru Florin Morariu

Florin Morariu a fost primit marți la sediul Ambasadei României din Marea Britanie de adjunctul ambasadorului României în Marea Britanie, Cosmin Onisii, alături de șeful Secției Consulare a Ambasadei, Valentin Muntean, și de atașatul de Interne, chestor de poliție Ioan Dascălu, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Londra.

Reprezentanții Ambasadei l-au felicitat pe cetățeanul român pentru conduita sa curajoasă din timpul atentatului, subliniind aprecierea autorităților statului român în legătură cu gesturile domniei sale.

Citește și: El este românul-erou de la London Bridge, care a impresionat întreaga Anglie!

Discuția cu Florin Morariu a avut ca principal obiectiv explorarea modalităților concrete de a răspunde preocupărilor exprimate de acesta, cu precădere celor legate de asigurarea protecției sale fizice. Morariu a subliniat, în acest context, că, până în prezent, nu a primit niciun fel de amenințare directă sau voalată, și a formulat, de asemenea, un set de solicitări punctuale privind punerea la dispoziție a unei locuințe sociale și a unui nou loc de muncă în Londra.

Reprezentanții Ambasadei i-au spus lui Morariu că în privința siguranței personale, singura în măsură să îi asigure protecție pe teritoriul Marii Britanii este Poliția Metropolitană londoneză.

Ambasada României i-a facilitat, pe loc, în timpul întrevederii de la misiune, contactul direct cu aceasta. O echipă a Poliției Metropolitane s-a deplasat imediat la sediul misiunii, pentru o discuție cu Florin Morariu, care și-a dat acordul pentru depunerea unei declarații, în calitate de martor ocular al evenimentelor tragice din 3 iunie 2017, la unul din sediile Poliției Metropolitane, în condițiile prevăzute de lege (înregistrare audio-video, interpret autorizat de limba română). Poliția Metropolitană i-a asigurat transportul în siguranță de la misiune și apoi la locuința sa.

Cum a ajuns Florin erou în presa internațională

Românul Florin Morariu, un tânăr de 32 de ani din Iași, care lucrează ca și bucătar într-un restaurant din centrul Londrei, a filmat momentele de panică de după atacurile teroriste de sâmbătă seara de la London Bridge şi a postat fimul pe Facebook. În film, Florin povestește cum doi terorişti au înjunghiat mai mulţi oameni pe stradă şi cum l-ar fi lovit pe unul dintre ei cu un „baschet”.

„Oameni buni, ferească Dumnezeu ce e aici! Doi terorişti taie lumea pe stradă. Uitaţi ce e aici! Câţi au omorât, fraţilor. Eram la muncă. Uitaţi ce i-au făcut unuia. Of! I-am dat în cap! I-am dat cu baschetul în cap! I-am dat un baschet de l-am zăpăcit!”, spune Florin Morariu în filmul care a făcut înconjurul internetului.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 2 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.