Motivul pentru care cuplurile fericite nu-și pun fotografii pe Facebook. Îți spune ceva?

de ce un cuplu fericit nu pune poze pe facebook
Sursa foto: unsplash.com

În vremurile pe care le trăim, pentru unii oamenii statusul de pe Facebook sau pe Instagram poate avea mai multă semnificație decât ceea ce se întâmplă în lumea reală. Iar cei care privesc obișnuiesc să evalueze viața celorlalți pe baza fotografiilor care le apar în feed. Însă, adesea, lucrurile stau altfel decât par pe rețelele de socializare, iar femeia și bărbatul aflați într-un cuplu fericit nu vorbesc despre viața lor în social media, scrie Business Insider.

Citește și: Cinci obiceiuri care te fac nefericită. Învață cum să renunți la ele

Postările despre relații și viață pe rețelele online sunt tot mai frecvente, pentru că, nu-i așa, dacă nu pui o poză pe Facebook, nu ai dovada că s-a întâmplat.

Dacă totul merge bine în viața și relația unor persoane, acestea nu văd niciun sens în pierderea timpului pentru a scrie postări online despre viața lor, doar pentru a dovedi acest lucru altora pe care, poate, nici nu îi cunosc. Nu este vorba despre faptul că ei nu fac niciodată fotografii sau nu își verifică feedul de pe Facebook. Pur și simplu, viața lor îi face deja atât de fericiți încât nu vor să fie distrași de zgomotul din rețele.

Dezvăluirea problemelor personale tuturor celor pe care îi cunoașteți pe social media este cea mai puțin eficientă metodă disponibilă pentru rezolvarea problemelor în esența lor. Aceasta nu va face decât să agraveze situația. Și asta pentru că fericirea reală vine de la o relație fericită cu cineva care-ți place și nu de la o fotografie care a primit câteva zeci de like-uri.

Nu veți câștiga nimic din afișarea dovezilor despre cât de fericiți sunteți pe pagina voastră de Facebook. Bucuria se regăsește în a fi împreună, nu în a posta despre a fi împreună.

Citește și: Zece obiceiuri proaste care te lasă fără energie. Cum să scapi de ele

Cum arată un cuplu fericit?

Oamenii care se află într-o relație cu adevărat fericită nu au nici un interes să se folosească unul de altul pentru a dovedi cât de fericiți sunt pentru ceilalți. Ei sunt împreună pentru că doresc să fie și nu le mai pasă dacă pe pagina lor apare mesajul „într-o relație” sau nu.

De altfel, chiar și cercetătorii au descoperit că cei care nu utilizează social media sunt, în general, mai fericiți decât cei care o fac, deoarece nu se compară în mod constant cu colegii și prietenii lor – toți ceilalți par a fi întotdeauna mai buni sau mai fericiți.

Citește și: 8 lucruri pe care femeile le vor cu adevărat de la bărbați

De prea multe ori uităm că tot ce contează este viața noastră reală, relațiile noastre, experiențele noastre și sentimentele noastre și nu căutarea fără sfârșit a popularității online.

Dacă vrei să știi cum vrea cineva să-l vadă lumea, nu trebuie decât să te uiți pe peretele lui. Deși este normal și chiar sănătos să fii mândru și în public pentru persoana de lângă tine, există în același timp o legătură clară între modul în care ești cu adevărat mulțumit de relația ta și cât de des postezi despre ea în rețelele de socializare, mai scriu jurnaliștii de la Business Insider.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 9 = 15

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.