Românul din Londra care s-a bătut cu teroriștii: ”Sunt doar un simplu om, nu sunt un erou”

Florin Morariu - Romanul care s-a batut cu teroristii
Romanul care s-a batut cu teroristii. Sursa foto: Facebook

Românul din Londra, Florin Morariu, care s-a bătut sâmbătă seara cu teroriştii, a povestit la Digi24 despre ceea ce a văzut și a simțit în acele momente și ce l-a făcut să-i înfrunte pe terorişti.

Citește și: În România era profesoară, cu două facultăţi, dar a ajuns măturătoare în Italia

„Am ieşit afară din brutărie şi am luat cu mine două navete de plastic.Am zis că sunt cu cuţite, mă pot apăra dacă, ferească Dumnezeu, îmi ies în faţă. Undeva în stânga, m-am uitat, am văzut un civil, un om normal aş putea spune, venea spre ieşire. Din lateralele lui erau doi tipi şi în spate încă unul. În următoarea secundă, cel din dreapta lui a început să-l lovească cu cuţitul. Am zis, cumva, să reacţionez. Aveam două navete, am aruncat una spre el. În acelaşi timp în care am aruncat-o, m-am şi apropiat de el şi, cu a doua navetă, l-am lovit în zona feţei. În timp ce l-am lovit, în spate era poliţia, duba de poliţie intra pe intrarea mare a Borough Market. Cu maşina de poliţie au intrat în ei, direct. În faţa Borough Market, adică la mine la brutărie, erau o grămadă de oameni, foarte speriaţi. Împreună cu colegii mei, i-am luat pe toţi şi i-am băgat în brutărie”, a declarat Florin Morariu pentru Digi24.

Citește și: Doi români ar fi fost arestați în legătură cu atacul din Londra 

Citește și: El este românul-erou de la London Bridge, care a impresionat întreaga Anglie!

Ieșeanul de 32 de ani a vorbit și despre făcălețul cu care a sărit la teroriști.

„Am văzut doar doi pe care i-a prins poliţia şi i-a ucis. Al treilea nu-l mai văzusem şi putea să apară oricând, din orice parte. De asta am ţipat la băiatul acela, să-mi aducă ceva, să am ceva în mână, să mă pot apăra”, a povestit Florin.

Deși povestea sa a făcut ocolul lumii, ieșeanul nu se consideră erou, aşa cum l-a numit presa.

„Sunt doar un simplu om, nu sunt un erou, am făcut asta şi cred că omenesc ar fi trebuit să facă orice om chestia asta. Chiar dacă, poate, o fi considerată o nebunie, dar în momentul ăla, sincer, nu ştiu. Mixurile acestea de sentimente m-au făcut să iau această iniţiativă”, a mai declarat Florin Morariu.

Pe de altă parte, un român şi prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar afla printre cele şapte persoane arestate de poliţişti britanici înarmaţi în urma unei descinderi în legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph. The Telegraph susţine că românii au fost reţinuţi. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că are şi el informaţia, dar că încă nu are o confirmare, notează agențiile de știri din România.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile comise sâmbătă seară în centrul oraşului Londra, anunţă Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

„Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenţie de ştiri, Amaq, atacurile de la Londra”, a transmis, prin Twitter, Rita Katz, directorul Institutului de Cercetări privind Entităţi Teroriste Internaţionale (Search for International Terrorist Entities Institute, SITE), cu sediul în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + = 16

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.