Visine in sirop propriu, ideale pentru prăjituri și torturi

visine in suc propriu
Sursa foto: http://bucatarul.eu

Dacă vrei să păstrezi pentru iarnă aroma unică a vișinelor dulce-acrișoare, aceasta este rețeta perfectă. Visinele astfel conservate se pot folosi la prăjituri, torturi, tarte și checuri, dar pot fi savurate și lângă niște biscuiți de casă pe post de desert rapid.

Reteta pentru visine in sirop este simplă și rapid de preparat:

Ingrediente necesare visine in sirop

  • 4 kg de vișine
  • 2 kg de zahăr

Citește și: Reteta pentru cea mai delicioasă dulceata de visine. Varianta traditionala

Mod de preparare visine in sirop propriu

Pasul 1: Alegeți cele mai frumoase vișine, le spălați bine și îndepărtați sâmburii.

Pasul 2: Le așezați într-un vas și turnați peste ele zahărul.

Pasul 3: Lăsați să stea vișinele așa, în bucătărie, până a doua zi când vor lăsa sirop.
Aveți grijă să pregătiți borcane sterilizate și capace.

Pasul 4: Umpleți borcanele, în prealabil sterilizate, cu vișine, peste care adăugați siropul.

Citește și: Visinata de casa. Reteta pentru cea mai bună vișinată făcută în casă

Pasul 5: Puneți borcanele într-o cratiță, câte încap, și le fierbeți în apă timp de 10 minute Preferabil să puneți pe fundul vasului un prosop pentru ca operațiunea să fie mai sigură.

Pasul 6: Înfiletați capacele și așezați borcanele cu gura în jos, după care le acoperiți cu o plapumă.

Pasul 7: După ce s-au răcit, vișinele în sirop sunt gata să stea la loc răcoros pentru iarnă.

Poftă bună!

Vă recomandăm și următoarele rețete:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 1 = 2

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.