Dacă vrei să păstrezi pentru iarnă aroma unică a vișinelor dulce-acrișoare, aceasta este rețeta perfectă. Visinele astfel conservate se pot folosi la prăjituri, torturi, tarte și checuri, dar pot fi savurate și lângă niște biscuiți de casă pe post de desert rapid.
Reteta pentru visine in sirop este simplă și rapid de preparat:
Ingrediente necesare visine in sirop
- 4 kg de vișine
- 2 kg de zahăr
Citește și: Reteta pentru cea mai delicioasă dulceata de visine. Varianta traditionala
Mod de preparare visine in sirop propriu
Pasul 1: Alegeți cele mai frumoase vișine, le spălați bine și îndepărtați sâmburii.
Pasul 2: Le așezați într-un vas și turnați peste ele zahărul.
Pasul 3: Lăsați să stea vișinele așa, în bucătărie, până a doua zi când vor lăsa sirop.
Aveți grijă să pregătiți borcane sterilizate și capace.
Pasul 4: Umpleți borcanele, în prealabil sterilizate, cu vișine, peste care adăugați siropul.
Citește și: Visinata de casa. Reteta pentru cea mai bună vișinată făcută în casă
Pasul 5: Puneți borcanele într-o cratiță, câte încap, și le fierbeți în apă timp de 10 minute Preferabil să puneți pe fundul vasului un prosop pentru ca operațiunea să fie mai sigură.
Pasul 6: Înfiletați capacele și așezați borcanele cu gura în jos, după care le acoperiți cu o plapumă.
Pasul 7: După ce s-au răcit, vișinele în sirop sunt gata să stea la loc răcoros pentru iarnă.
Poftă bună!
Vă recomandăm și următoarele rețete:
- Chec pufos din doar două ingrediente. Este cea mai simplă și delicioasă rețetă!
- CIOCOLATINA. Rețeta pentru un desert senzațional gata în 15 minute
- Dulceață de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii
- Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara
- Ciocolata de casă gata în doar zece minute. Vei renunța să mai cumperi ciocolată din magazine
-
Salata de varza cu care vedetele își păstrează silueta. Mânânci cât vrei!
- Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale
- Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare
- Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși