Și masa de sărbătoarea Floriilor este specială. Cum, potrivit tradiției, avem dezlegare la pește, a doua dezlegare din Postul Paștelui, vă prezentăm câteva rețete delicioase și ușor de preparat.
Zacusca de pește, un aperitiv gustos.
Avem nevoie de:
– 1 kg de peşte
– 1 pahar de vin
– ulei
– cimbru
– foi de dafin
– 1 legătură de pătrunjel, zahăr, sare, piper
Curățim de solzi, aripioare și intestine peștele proaspăt. Îl spălăm, îl porționăm iar apoi îl condimentăm cu sare și puţin piper după care îl înăbușim timp de 10 minute. Curățim, spălăm și tăiem rondele ceapa, morcovii şi castraveţii muraţi și îi punem la călit într-o tigaie cu puţin ulei şi o cană de apă. Când legumele s-au înmuiat, adăugăm măslinele, foile de dafin, cimbrul, sarea, zahărul, piperul şi 2 căni de apă caldă. Lăsăm totul la fiert iar când sunt gata adăugăm și bulionul cu care mai lăsăm la fiert încă 5 minute. Într-o tavă unsă cu puțin ulei, așezăm bucățile de pește peste care adaugăm legumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt şi dăm la cuptor 15 minute. După ce s-au copt, se scot și se amestecă totul. Se servește cald.
Crochete de peşte
Idei de prezentare. Pot fi servite cu piure de mazăre sau cu salată verde, salată de spanac sau alături de un orez cu legume sau legume trase în puţin ulei de măsline.
Ingrediente:
– 1 kg de peşte fără oase
– 7 cartofi
– miezul de la o pâine
– făină
– ulei, sare şi piper
Pentru această rețetă avem nevoie de pește fără oase, precum macrou, şalău sau fileuri de ştiucă, crap, caras. După ce am curățat, spălat și porționat, punem peștele la fiert într-o oală cu apă și sare. Când este fiert, îl scurgem de apă și măcinăm cu mașina de tocat sau robotul de bucătărie. Curățim cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare iar după ce s-au fiert îi dăm prin mașina de tocat. Amestecăm peștele și cartofii tocați după care adăugăm miezul de pâine înmuiat în apă şi stors, sare, piper după care frământăm bine. Din pasta astfel obținută, pregătim crochete pe care le dăm prin făină și le prăjim în ulei încins. File cu spanac.
Ingrediente
– 1 kg de file de peşte
– 1 kg de spanac
– 100 de grame de margarină sau ulei
– 1 ceapă
– 2 căţei de usturoi
1 lămâie, sare, piper
Fileul de peşte se rulează, se condimentează bine, se unge cu ulei şi se lasă la cuptor 5 minute. Spanacul se curăţă bine, se spală, se fierbe, se scurge şi se căleşte în margarină sau ulei alături de ceapa şi de usturoiul tăiate mărunt, se pune sare şi piper. Apoi, într-o tavă unsă se pune spanacul, deasupra se aşază frumos fileul de peşte şi se bagă la cuptor. Se serveşte ornat cu felii de lămâie, potrivit Click.ro.
Poftă bună!