Prajitura Negresa. Reteta clasica pentru cea mai delicioasa negresa

prajitura negresa - reteta

Prajitura Negresa este una dintre prăjiturile cel mai simplu de făcut. Este un dulce preferat de aproape toată lumea, există şi varianta „de post”. Vă propunem o rețetă simplă si delicioasă de negresă.

INGREDIENTE Prajitura Negresa:

3 ouă
o cană de lapte
o cană şi jumăte de zahăr
un pachet de unt
un plic 50 g cacao
o cană de faină
un plic de praf de copt
un praf de sare

PREPARARE Prajitura Negresa:

Se pun la fiert laptele, zahărul și untul tăiat bucăți. Se amestecă ușor până untul se topește iat între timp se adaugă și cacao și se amestecă pentru a nu rămâne cocoloașe. Se lasă la foc mic și se amestecă ușor până dă un clocot iar apoi se lasă la răcit.

Între timp, separăm ouăle și batem spumă albușul cu un praf de sare. Cu ajutorul unui mixer se amestecă compoziția răcită și gălbenușurile. Praful de copt se adaugă în făină. Adăugăm albușul cu ajutorul unui tel, amestecăm ușor de jos în sus până încorporăm tot albușul în compoziție. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. După ce s-a copt și s-a răcit prajitura, se taie și se pudrează cu zahăr pudră.

ATENŢIE : pentru ca prajitura negresa să fie fină, făina trebuie cernută împreună cu parful de copt şi turnată în ploaie.

PONT: Albuşul se bate spumă mult mai repede doar cu un praf de sare. Nu bateţi telul de marginea vasului pentru că prăjitira nu va mai creşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 3 = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.