Pasca cu branza dulce de vacă şi stafide. Reteta simpla si delicioasa

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce și stafide rămâne preferata românilor, chiar dacă de-a lungul timpului obiceiurile și reţetele s-au diversificat.

Reţeta de pasca ce urmează este una dintre cele mai simple, iar prepararea și gătirea cer răbdare și dăruire iar în două ore aveți cea mai gustoasă pască cu brânză dulce și stafide.

Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente Pasca cu branza dulce:

200 g zahăr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lămâie şi portocală
1 kg brânză de vaci
2 linguri smântână
2 linguri făină
4 ouă
250 g zahăr
200 g stafide
2 pliculete zahăr vanilat
coajă de lămâie şi de portocală
1 praf sare
60 ml lapte
300 g făină

Preparare Pasca cu branza dulce:

Făina se pune într-un bol, se face un gol la mijloc unde se pun ouăle, maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr. Se frământă totul până se obţine un aluat de cozonac care se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

Într-un alt bol, se amestecă cu mixerul brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle iar la final se adaugă stafidele.

După ce a crescut, foaia de aluat se modelează pe planșeta de bucătărie. Se formează un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

Se introduce la cuptor la o temperatură potrivită și constantă. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore iar la final se pudrează cu zahăr pudră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


5 + = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.