Chec pufos din doar două ingrediente. Este cea mai simplă și delicioasă rețetă!

chec pufos reteta

Tuturor ne place checul, pe care obișnuim să-l facem când ne este poftă de ceva dulce și ușor de preparat. Totuși, pentru un chec pufos tradițional avem nevoie de mai multe ingrediente și, uneori, cu toată pofta, ne este peste mână să-l preparăm.

Această rețetă vine în ajutorul gospodinelor care nu vor să stea mult în bucătărie și nici nu vor să se pregătească foarte mult.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un chec pufos:

  • -3 ouă
  • -175 grame de ciocolată cu lapte

Cum prepari chec pufos

Pasul 1: În primul rând, aveți grijă să scoateți din timp ouăle din frigider ca să fie la temperatura camerei pe când le folosiți, așa cum orice gospodină știe.

Pasul 2: Fărâmițați ciocolata în bucățele cât de mici și o topiți la baie de aburi până se omogenizează frumos. O lăsați la răcit.

Pasul 3: Separați cu grijă gălbenușurile de albușuri.

Pasul 4: Cu un mixer sau cu telul, cum vă place, bateți albușurile până se formează o masă vâscoasă și omogenă.

Pasul 5: Amestecați gălbenușurile cu ciocolata topită, care s-a răcit puțin între timp, dar nu chiar de tot.

Pasul 6. Apoi adăugați o treime din spuma de albușuri și bateți amestecul. Apoi adăugați pe rând restul spumei de albușuri și încorporați treptat.

Pasul 7: În forma de copt preferată, așezați hârtie de copt și turnați compoziția rezultată după operațiunile de mai sus.

Pasul 8: Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 30 de minute.

Pasul 9: După ce s-a copt, checul se lasă la răcit și se ornează cu zahăr pudră. Poate să fie și zahăr pudră vanilat.

Pasul 10: Se servește cu un glob de înghețată lângă și cu trei picuri de dulceață de vișine pe care tocmai ați făcut-o!

Poftă bună să aveți!

Vă recomandăm și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 8 = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.