Clătite cu leurdă umplute cu brânză sărată sau urdă

Când vine vorba de gătit, imaginația unor bucătărese nu are limite. Clatitele cu leurdă sunt, mai nou, vedetele în bucătăriile pretențioaselor iar cum minunăția de plantă a împânzit pădurile, este foarte simplu să te avânți la cules și la gătit.

Iar rezultatul este unul pe măsură, pe cât de arătos pe atât de gustos! Cu o astfel de rețetă ne răcorim după amiezile de primăvară dar profităm și de doza de sănătate pe care ne-o oferă leurda.

Reţeta este una simplă însă depinde de cantitatea de clătite pe care doriți să le pregătiți:

Ingrediente pentru aluat:

  • 1-2 ouă,
  • 100 – 150 g făină,
  • 400-500 ml lapte,
  • 1 legătură leurdă care se mixează și se amestecă în aluat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g urdă sau brânză de vaci framântată cu sare
  • Ceapă verde (câteva fire)
  • Ulei

Pregătirea aluatului de clătite este cât se poate de simplă. Noutatea o constă în faptul că legătura de leurdă se mixează și se amestecă în aluat.

Așadar, amestecăm ouăle în care am adăugat un praf de sare, cu făina, laptele și leurda mixată. Cantităţile se pot ajusta după nevoi și gust. Odată aluatul preparat, se trece la coptul clătitelor care nu trebuie să fie nici prea groase dar nici prea subțiri. Dacă vă place gustul usturoiat al plantei de leurdă, puteți mixa 2 legături.

Umplutura rămâne la preferințele fiecăruia. Clătitele cu leurdă pot fi umplute fie cu urdă fie cu brânză de vaci frământată cu sare la care adăugăm niște fire de ceapă verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.