Cea mai bună ciocolata de casa după o reţetă simplă. Este gata în zece de minute și extreme de gustoasă. Ciocolata este un desert pe care mulți dintre noi îl adoră. Fie că suntem femei, bărbați sau copii, ciocolata ne aduce bună-dispoziție, pentru că ne îmbunătățește starea de spirit și ne potolește pofta de dulce…
Citește și: Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios
Însă astăzi îți aducem în atenție ciocolata de casa, ce are o aromă incomparabil mai bună decât cea cumpărată din magazine. În plus, rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos are avantajul că are ingrediente simple, prezente în fiecare bucătărie și este foarte ușor de preparat. Mai mult decât atât, această ciocolata de casa este gata în 10 – cel mult 15 minute.
Te invităm să citești mai jos pașii acestei rețete, iar apoi să o pregătești celor dragi. Cu siguranță vor fi încântați de rezultat: un gust proaspăt, dulce și aromat. Delicios!
Citește și: Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare
Iată rețeta pentru cea mai simplă ciocolata de casa:
Ingrediente ciocolata de casa rapidă. Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
– 270 grame lapte praf
– 180 grame zahăr
– 120 grame unt
– 100 mililitri apă
– 50 de grame de cacao
– Alune, nuci sau stafide – opțional – după preferințe
Cum se prepara ciocolata de casa rapidă
Pasul 1. Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao cerută până când se omogenizează.
Pasul 2. Puneți la fiert apa la care adăugați zahărul, pentru a obține un sirop. Compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă. Vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros. Acum este momentul să adăugați untul. Amestecați bine până când untul se va topi.
Citește și: Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara
Citește și: Dulceață de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii
Pasul 3. Turnați peste amestecul de lapte praf și cacao siropul cu unt. Tot acum puteți adăuga, după prefetințe, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite. Mixați bine compoziția până când se omogenizează.
Pasul 4. Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra. Pentru a se întări, puneți ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.
Să aveți poftă bună!