Dacă îți este poftă de o prăjitură cu ciocolată rapidă, cremoasă și puțin amăruie, la care să adaugi câteva fructe de sezon, pe care să o faci și foarte repede, atunci Ciocolatina este rețeta perfecta pentru tine. Nu vrei să stai toată ziua în bucătărie, dar totuși își dorești să pui ceva gustos pe masa de week-end. Iar rezultatul va fi unul senzational.
Iată rețeta pentru Ciocolatina:
Ingrediente necesare pentru Ciocolatina/ blat:
- -100 g unt
- -4 ouă
- -200 g ciocolata amăruie
- -250 g zahăr pudră
- -100 g făină
- -50 g cacao
- -1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru Ciocolatina/ crema:
-300 g jeleuri gumate
-350 g ciocolată amăruie
-75 g de unt
-2 cani unt de arahide
-1 cană de fulgi de ciocolată
Citește și: Ciocolata de casă gata în doar zece minute. Vei renunța să mai cumperi ciocolată din magazine
Mod de preparare Ciocolatina:
Pentru blat, topim untul amestecat cu ciocolata la bain-marie, după care îl lăsăm să se răcească la temperature camerei.
Între timp, batem ouăle spumă împreună cu zahărul și încorporăm ușor ciocolata. Atenție, ciocolata trebuie să fie rece!
Separat, cernem făina, adăugăm praful de copt și cacaua, iar peste aceste ingredient amestecate încorporăm ciocolata răcită.
Citește și:
- Dulceață de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii
- Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara
- Reteta pentru cea mai delicioasă dulceata de visine. Varianta traditionala
Luăm o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Coacem la cuptorul preîncâlzit la 180 de grade pentru 15 minute.
După ce blatul se răcește complet, așezăm frumos peste el jeleurile și pregătim crema de ciocolată. Topim la bain-marie ciocolata și untul, iar apoi adăugăm untul de arahide și fulgii de ciocolată.
În final, întindem uniform cicolata peste stratul de jeleuri. Pe deasupra, turnăm un strat de glazură de ciocolată.
O punem pe o tavă la frigider și o asezonăm cu fructe de pădure. Poftă bună să aveți!
O altă rețetă, VIDEO, o puteți vedea în imaginile de mai jos: