Ciorba de miel – Reteta delicioasa de Paste

Ciorba de miel - Reteta

Ciorba de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, iar acest secret îl cunoaște orice gospodină care se respectă. Ciorba de miel este in centrul atentiei pe masa de Paște, legumele si verdeata oferindu-i un gust răcoritor de primăvară.

Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, gospodinele au nevoie de legume proaspete si bucati de carne care se potrivesc cel mai bine acestui delicios preparat culinar.

Ingrediente Ciorba de miel

– 600 grame carne de miel cu os ( de preferat gat, coaste, piept)
– maruntaie de miel
– 1 legatura ceapa verde
– 100 g morcovi, 100 g pastranac si patrunjel radacina
– 1 telina, 50 grame unt,
– 500 ml bors,
– 200 ml smantana,
– 1 galbenus de ou,
– patrunjel si leustean verde.

Mod de preparare Ciorba de miel

1. Carnea se spala bine, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare sau cu delicat.
2. Se strange spuma, se adauga ceapa verde taiata marunt, după care se acopera cu capac si se lasa sa fiarba.
3. Legumele se curață și se taie cubulete iar apoi se calesc in puțin unt si se adauga in oala cu carne.
4. Se fierbe totul pana carnea se inmoaie. Apoi, carnea si maruntaiele se scot din ciorba, se îndepărtează carnea de pe os, maruntaiele se taie cubulete si apoi se pun la loc in ciorba.
5. Se adauga bors, se da in clocot si se drege cu galbenus si smantana. La final se presară patrunjel si leustean verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.