Ne așteaptă o vară cu temperaturi extreme. Consultă harta caniculei în Europa

Cum va fi vremea in vara 2017
Sursa: accuweather

Cum va fi vremea în vara 2017. Meteorologii ne avertizează că ne așteaptă o vară cu lungi perioade caniculare și secetă, cu zile cu temperature extreme. Canicula periculoasă va pune stăpânire în această vară pe țările din sudul și estul Europei și în peninsula balcanică, în timp ce cetățenii din țări precum Marea Britanie și Irlanda se vor bucura de temperature obișnuite pentru anotimpul cald. România se va număra printer cele mai afectate țări de caniculă, avertizează specialiștii.

Lunile iulie și august vor fi cele mai toride, cu temperaturi medii de peste 32 de grade Celsius, potrivit informațiilor disponibile pe siteul de meteorologie Accuweather.com.

Meteorologul Alan Reppert afirmă că este posibil să asistăm la recorduri de temperaturi, în timpul valurilor de caniculă.

Cele mai expuse țări vor fi România, Ungaria, Macedonia și Bulgaria, unde valurile de caniculă vor dura săptămâni la rând.

Această vară va fi dominate și de o calitate scăzută a aerului, cauzată de umiditatea scăzută.

Meteorologii mai avertizează că vara 2017 va fi secetoasă, ceea ce va afecta recoltele.

Dacă în România vremea va f caniculară și secetoasă, țări precum Franța, Polonia și Cehia vor fi traversate de furtuni cu descărcări electrice, vânturi puternice, grindină și, izolat, tornade.

Pe de altă parte, în Peninsula Iberică, temperaturile mari vor duce la creșterea riscului incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 9 = 17

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.