Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci, primit cu aplauze de către susţinători – VIDEO

cristian pomohaci
Foto: Facebook/ Cristian Pomohaci

Acuzat de coruperea sexuală a unui minor, căruia i-ar fi oferit bani ca să facă sex cu el, preotul-cântăreț Cristian Pomohaci, a fost primit cu aplauze, luni, de către susţinătorii săi la sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, unde urmează să dea explicații superiorilor săi.

Preotul a refuzat să dea declaraţii presei, dar le-a spus susţinătorilor săi: „Doamne-ajută!”.

Circa 300 de susţinători de-ai preotului au sosit luni, din mai multe județe din Ardeal, c să-l susțină pe preotul pe care îl consideră nevinovat.

Enoriașii s-au adunat în curtea Catedralei,  unde spun rugăciuni cu glas tare şi intonează cântece religioase.

Citește și: Ce spune polițistul Godină despre oamenii care îi iau apărarea lui Pomohaci. Bancul cu Bulă și ciocanul

Citește și: Poziția Patriarhiei Române în cazul preotului-cântăreț Cristian Pomohaci

Citește și: Preotul-cântăreț, înregistrat în timp ce îi făcea avansuri sexuale unui minor: “Te iubesc! Te plătesc pentru sex!” 

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat luni la sediul Arhiepiscopiei pentru o cercetare prealabilă privind acuzaţiile care i se aduc.

Pe lângă că poate avea probleme și cu oamenii legii dacă se dovedește că persoana căreia i-ar fi făcut avansuri sexual era minor, se pare că Cristian Pomohaci ar putea chiar să fie exclus din preoție.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a declarat, potrivit Mediafax, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, iar dacă înregistrarea se dovedeşte a fi autentică vor fi luate cele mai dure măsuri.

“Din perspectivă strict bisericească, dacă se dovedeşte a fi reală această înregistrare în care se pare că părintele este implicat, în acest caz, părintele va fi anchetat de Consistoriul din Alba Iulia, e vorba de o comisie care va analiza cazul şi care, dacă va constata autenticitatea înregistrării respective, va lua măsurile cele mai drastice. Acestea pot merge până la caterisirea părintelui Pomohaci, care înseamnă excluderea lui din cler. Nu va mai putea fi preot întrucât condiţia morală a statutului de preot nu coincide cu o asemenea practică. Cel mai probabil, părintele va fi caterisit”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit Mediafax.

Publicarea înregistrării a stârnit un val uriaș de reacții pe rețele de socializare. În timp ce unii îi iau apărarea preotului Pomohaci și susțin că totul a fost doar o înscenare ori înregistrarea este trucată, alții s-au arătat șocați de comportamentul pe care l-ar fi putut avea aceasta.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
1 + 9 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.