SĂNĂTATE: Sucuri și ceaiuri pentru un ficat sănătos

Oboseala, alimentația dezechilibrată, alcoolul, fumatul, toate acestea la un loc ne afectează organismul. Ficatul este parte a aparatului digestiv cu rol de detoxifiere. Pentru a-l menține sănătos, avantaje.ro prezintă câteva rețete de sucuri naturale și ceaiuri benefice ficatului și nu numai.

Suc de morcovi
Sucul de morcovi este bogat în vitamina A, vitamină care s-a dovedit eficientă în bolile hepatice. Morcovii mai conțin flavonoide și betacaroten, antioxiodanți puternici. Sucul de morcovi poate fin consumat simplu sau împreună cu o felie de pâine prăjită.

Suc de sfeclă
O altă legumă este sfecla, bogată în enzime și vitamina C. Sucul de sfeclă stimulează producția bilei și crește cantitatea de oxigen din sânge. Pentru cei care nu adoră sucul de sfeclă, acesta se poate îmbunătăți cu lămâie, ghimbir sau frunze de busuioc.
Suc din frunze de legume verzi
Este cunoscut faptul că frunzele versi stimulează funcția bilei și ajută la curățarea ficatului de toxine. Astfel, sunt recomandate sucurile din srunze de spanac, pătrunjel, salată, varză, adevărate medicamente pentru ficat.

Ceai verde
Recomandat în diete, ceaiul verde nu doar că ajută să arzi grăsimile, ușurând din munca ficatului, dar este plin de antioxidanți care distrug radicalii liberi. Este indicat consumul a cel puțin două căni de ceai verde pe zi, fără zahăr, pentru a nu-i da ficatului de lucru cu acesta tocmai când încearcă să se detoxifice.

Ceai de turmeric
Folosit în bucătăria tradițională indiană, turmenicul este un aliat al ficatului. Îl protejează împotriva leziunilor și chiar îl ajută să se regenereze. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de turmeric la o cană cu apă și se lasă să fiarbă zece minute. Se consumă cu puțin suc de lămâie și un vârf de cuțit de piper negru măcinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.