Această româncă a ridicat toată Italia în picioare. Bravo ei!

românca Gina Giorgiana Mustata
românca Gina Giorgiana Mustata

O româncă care lucrează în Italia i-a salvat viața unui carabinier ieșit la pensie, după ce acesta s-a prăbușit pur și simplu pe podeaua barului în care lucrează femeia, relatează publicația AostaCronaca.it.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 2 iunie 2017, într-un bar din localitatea Aosta. Carabinierul pensionar, în vârsta de 67 de ani, a intrat în bar în jurul orei 22.30 și a comandat o cafea, fiind servit de românca Gina Giorgiana Mustață, de 31 ani, originară din Craiova.

Citește și: În România era profesoară, cu două facultăţi, dar a ajuns măturătoare în Italia

Nici nu apucase italianul să bea din cafea că a căzut secerat pe podea, lovindu-se cu capul de tejghea.

Românca, care a obținut o diplomă medicală la școala de infirmieri din Trieste, nu a stat pe gânduri, a sărit în ajutorul italianului și i-a făcut masaj cardiac.

De altfel, o asistentă care se afla în bar a descris situația spunând că românca i-a făcut italianului un masaj perfect, ”ca la carte”.

Clienți aflați în bar la acea oră au chemat salvarea, în timp ce românca continua masajul, iar asistenta încerca să-i elibereze căile respiratorii.

Citește și: Ce solicitări are eroul român de la Londra, după ce a bătut teroriștii cu făcălețul

Craioveanca le-a spus jurnaliștilor italieni că bărbatul era vânat la față și nu îi mai simțea pulsul, fiind evident că făcuse un infarct.

În momentul în care a sosit ambulanța, bărbatul trăia, iar medicii au reușit să-l stabilizeze.
Jurnaliștii italieni concluzionează că toată lumea a fost de acord că fără intervenția curajoasă a româncei, italianul ar fi murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 8 = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.