Noi modele simplificate de declarații. Românii pot ieși din case să cumpere carne de miel.

Platforma electronică pentru completarea declarațiilor online este activă. Autoritățile române au publicat noile modele simplificate de declarații necesare pentru a ieși din casă. Declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator (acolo unde este cazul) trebuie prezentate oamenilor legii, atunci când sunt solicitate, anunță Libertatea.ro.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Poliția Română precizează că românii pot ieși din casă pentru a cumpăra carnea de miel și lămurește trebuie bifat pe declarația pe proprie răspundere. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că platforma electronică formular.sts.ro, pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator, este activă.

Conform Ordonanței militare nr. 3, circulația în afara locuințelor este permisă în următoarele cazuri: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice; deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sangvină; deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; deplasarea pentru realizarea de activități agricole; deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.