Motivul pentru care britanicii au la chiuvetă robinete separate pentru apa caldă și apa rece

robinete anglia
Sursa foto: pixabay.com

Probabil că dacă ați ajuns în Marea Britanie v-ați întrebat de ce atunci când vreți să vă spălați pe mâini, de exemplu, veți vedea că sunt robinete separate pentru apă caldă și apă rece, scrie Realitatea.net.

Acest lucru este destul de ciudat pentru mulți turiști sau români care au horărât să se stabilească în aeastă țară, care sunt obișnuiți să folosească un singur robinet pentru a se spăla, mai ales că este mai simplu să reglezi cât de caldă să fie apa.

Însă explicațiile pentru această diferență aparent bizară sunt destul de logice:

Citește și: Cum păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Iată un truc genial de care nu ai mai auzit! – VIDEO

Explicația nr. 1:

Englezii folosesc încă un sistem vechi de încălzire a apei și se merge pe două variante: să facem economie, adică nu trebuie să pornească boilerul sau centrala de fiecare dată când te speli pe mâini. Varianta safe pentru copii care sunt învățați să folosească robinetul de apă rece și să poată evita micile accidente.

Explicația nr. 2:
Se pare că marea majoritate a caselor vechi, dar nu numai, au instalații sanitare de prin anii 50. Apa rece, potabilă, venea de la rețea, separat de cea caldă, considerată nepotabilă, astfel că era necesar ca cele două surse de apă să fie separate pentru a se evita pericolul contaminării.

Citește și: I-a lăsat un mesaj vecinei care țipa în timp ce făcea sex. “E prea des şi m-am săturat să îi explic băiatului meu de 5 ani că tu ţipi seară de seară deoarece….” 

Odată cu apariția centralelor sau boilerelor care nu fac altceva decât să încălzească apa rece, separarea și-a pierdut orice rost, apa caldă rezultată era și ea potabilă. Cu toate acestea sistemul vechi a rămas în uz în multe locuințe sau locuri publice, a mai explicat OurUk.

Tu care crezi că este explicația corectă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 7 = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.