Rosia pom din România face în acest an o mulțime de tomate arătoase și delicioase, în grădina lui Valentin Cucu, un cunoscut legumicultor și culegător de semințe de plante mai puțin cunoscute publicului larg. Mai exact în județul Neamț, la Bălțătești.
Rosia pom face furori pe internet, unde împătimiții grădinăritului se arată foarte interesați să cultive acest soi spectaculos și destul de rar de tomate.
Valentin Cucu a postatpe pagina sa de Facebook fotografii cu roșiile-pom din acest an, precizând că fiecare fir pe care îl are va produse în acest an circa 10 kilograme de tomate. Unele s-au copt deja și arată demențial, așa cum se vede din fotografii.
Pentru împătimiții de grădinărit care își doresc în grădinile lor roșia-pom, Valentin Cucu precizează că semințe vor putea fi cumpărate din decembrie, de pe site-ul http://www.seminteromanestidelegume.ro/.
Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani
În România, plantele crescute de Valentin Cucu au ajuns la o înălțime de peste 2 metri, iar din 4 fire în primul an a recoltat 36 kilograme de roșii, în condițiile în care trei etaje de flori au avortat în lunile de vară.
Roșia-pom sau „Octopus Tomato Trees” are la origine un soi Italian, fiind un hybrid a cărui tulpină ajunge până la 3-4 metri, trăiește și până la 7 ani în funcție de climă, iar în coroana imensă poate produce cantități impresionante de tomate.
Specialiștii spun că roșia-pom a fost obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind așadar un organism modificat genetic.
Cea mai mare roșie-pom care a intrat în Cartea Recordurilor avea o coroană de 50 de metri pătrați, care a produs nu mai puțin de 32.000 de tomate.
Landia.ro îți mai recomandă:
- Cum păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Iată un truc genial de care nu ai mai auzit! – VIDEO
- Cum putem grăbi coacerea roșiilor, fără chimicale. Metoda simplă și 100% naturală
- Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă
- Adevărul despre roşiile româneşti. Mâncăm sau nu tomate cu pesticide?