Rosia pom din România face în aceste an o mulțime de tomate delicioase. Iată de unde poți cumpăra semințe – FOTO

rosia pom de romania
Sursa foto: Faebook/ Valentin Cucu

Rosia pom din România face în acest an o mulțime de tomate arătoase și delicioase, în grădina lui Valentin Cucu, un cunoscut legumicultor și culegător de semințe de plante mai puțin cunoscute publicului larg. Mai exact în județul Neamț, la Bălțătești.

Rosia  pom face furori pe internet, unde împătimiții grădinăritului se arată foarte interesați să cultive acest soi spectaculos și destul de rar de tomate.

Valentin Cucu a postatpe pagina sa de Facebook fotografii cu roșiile-pom din acest an, precizând că fiecare fir pe care îl are va produse în acest an circa 10 kilograme de tomate. Unele s-au copt deja și arată demențial, așa cum se vede din fotografii.

Pentru împătimiții de grădinărit care își doresc în grădinile lor roșia-pom, Valentin Cucu precizează că semințe vor putea fi cumpărate din decembrie, de pe site-ul http://www.seminteromanestidelegume.ro/.

Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani

rosia-pom de romania
Sursa foto: Facebook/ Valentin Cucu

În România, plantele crescute de Valentin Cucu au ajuns la o înălțime de peste 2 metri, iar din 4 fire în primul an a recoltat 36 kilograme de roșii, în condițiile în care trei etaje de flori au avortat în lunile de vară.

Roșia-pom sau „Octopus Tomato Trees” are la origine un soi Italian, fiind un hybrid a cărui tulpină ajunge până la 3-4 metri, trăiește și până la 7 ani în funcție de climă, iar în coroana imensă poate produce cantități impresionante de tomate.

rosia-pom de romania
Sursa foto: Facebook/ Valentin Cucu

Specialiștii spun că roșia-pom a fost obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind așadar un organism modificat genetic.

Cea mai mare roșie-pom care a intrat în Cartea Recordurilor avea o coroană de 50 de metri pătrați, care a produs nu mai puțin de 32.000 de tomate.

Landia.ro îți mai recomandă:

rosia-pom de romania
Sursa foto: Facebook/ Valentin Cucu
rosia-pom de romania
Sursa foto: Facebook/ Valentin Cucu

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 7 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.