Drob de miel – Nutriţioniştii susțin că drobul are un conţinut caloric redus. O felie conţine 80 de kilocalorii. Cum carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.
Ingredientele principale pentru drobul de miel sunt măruntaiele (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte. Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper). Prapurul mielului, membrana care învelește organele formată în mare parte din grăsim, este aşezată într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne. O altă variantă este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui.
Ingrediente pentru Drob de miel:
- 1 kg măruntaie – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
- 150 g unt sărat
- 2 cepe mari
- 6 ouă mari
- 3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
- 3 legături usturoi verde, mărunţit
- 100 g smântână
- 1 prapur de miel
- 2 legături pătrunjel, mărunţit
- 2 legături mărar, mărunţit
- sare şi piper după gust
Preparare Drob de miel:
Organele se spală și se pun la fiert. După ce sunt gata se dau prin maşină de tocat.
Se toacă mărunt ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi se amestecă cu compoziţia de măruntaie. Se adaugă cele patru ouă crude, se condimenteaza după plac, se omogenizează compoziţia, după care se așează într-o tavă unsă cu ulei primul strat de compoziție, se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă. Tava se dă la cuptor.