Gogosi de post, pufoși şi delicioși

Gogosi de post – Postul poate să fie o adevărată încercare mai ales pentru familiile cu copii. Cu toate acestea, pe cei mici îi puteţi îndulci cu reţete simple și delicioase. Gogoşii de post se prepară uşor, cu doar câteva ingredinte.

INGREDIENTE Gogosi de post

500 g faină
250 ml apă calduţă
50 ml ulei
7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
1/2 linguriţă sare
2-3 linguri zahăr
1 linguriţă extract de lămâie sau rom sau vanilia

Gogosi de post – PREPARARE  

Ingredientele uscate, făina, sarea, zahărul și drojdia uscată se amestecă într-un castron. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă o dizolvați în apa călduță.

Se toarnă treptat apa călduță, se incorporează și esența și se frământă până se obține un aluat omogen, ușor lipicios. Se adaugă și uleiul după care se framântă aluatul până nu se mai lipește de mâini. Se lasă la dospit până aluatul își dublează volumul, acoperit cu un prosop. După ce aluatul a dospit, se scoate pe masa unsă cu puțin ulei, se framântă să se elimine aerul, apoi se întinde într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Se decupează formele dorite și se mai lasă puțin pe masă, să crească.

Se prăjesc în baie de ulei, la foc mic, pe ambele părți. Se scot pe un prosop absorbant, și se tăvălesc prin zahăr pudră cât încă sunt fierbinți.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 19 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.