Aperitive de post –3 idei delicioase pe durata postului. Chiftele cu cartofi și ciuperci

Chiar dacă ne aflăm în Postul Paștelui, este indicat să avem un meniu diversificat, pentru a ne asigura sursa de proteine atat de necesara organismului. Pentru a veni în ajutorul gospodinelor am făcut o selecție de 3 idei gustoave de aperitive de post. Rețete simple și rapide de încercat pe durata postului de Paște.

2 cartofi;
1 legătură pătrunjel;
praf sare;
ulei;
praf boia;
2 cepe;
praf piper;
1 cană ciuperci;
2 linguri orez;
3 linguri făină.

Preparare: Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Se pot pune la fiert în coajă sau curățați. Separat, fierbem orezul. Ceapa se toacă marunt și se călește în puțin ulei. După ce s-au fiert cartofii, se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile tocate. Se adaugă condimentele: boia, sare și piper. Amestecăm compoziția iar apoi facem chifteluțe care se dau prin făină și se prajesc în ulei încins. Chifteluțele de post se servesc calde cu o salata de verdețuri.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Vinete pane

Vinetele nu trebuie să lipsească din bucătăria gospodinelor, indiferent de anotimp. Sunt savuroase in orice rețetă. Pentru postul Paștelui am ales o rețetă simplă și rapidă de vinete pane.

Ingrediente: 2 vinete;
usturoi pudră;
pesmet;
sare,
piper și alte mirodenii (la alegere, după gust),

Cum le preparăm: Spălăm vinetele pentru început și le ștergem cu un propos de bucătărie. Apoi le tăiem rondele nu foarte groase. Într-un bol amestecăm pesmetul cu pudra de usturoi (în cantitățile dorite) și cu mirodeniile preferate (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia, etc). Feliile de vinete se dau prin amestecul preparat și se pun, pe rând, într-o tigaie cu ulei încins în prealabil. Vinetele astfel preparate se pot da și la cuptor, dacă nu vrei să le prăjești în ulei. În cuptor se coc 20 – 30 de minute.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Pate de post cu ciuperci și caju

Ingrediente:
250 g ciuperci (preferabil champignon);
50 g caju;
1 ceapă mică;
2 linguri ulei de cocos;
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat;
sare și piper după gust.

Mod de preparare: Caju-ul se călește într-o tigaie, la foc mediu, până se rumenește ușor. Ceapa se toacă mărunt și se călește în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă, apoi se scoat și se pun ciupercile la călit, lăsându-le până se rumenesc. Punem caju-ul într-un robot de bucătărie și îl mărunțim până devine fin. Se adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil, sarea și piperul) și se amestecă până se obține o pastă mătăsoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 7 = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.