Zeci de virusuri noi, descoperite într-un ghețar din Tibet. Coronavirusul e doar începutul, susțin oamenii de știință

Nimeni nu poate estima ce va urma după coronavirus, susține un grup format din oameni de știință americani și chinezi care au luat mostre din cel mai vechi ghețar din Tibet și au descoperit zeci de virusuri noi. E vorba despre virusuri necunoscute, posibil vechi de milioane de ani sau chiar mai mult, posibil înainte ca omul să existe, scrie libertatea.ro

Grav este că nici potențialul lor efect asupra noastră nu este cunoscut. Mai exact, din ghețarul vechi de 15.000 de ani, din 33 de grupe de virusuri identificate din, 28 erau unele străvechi. Mostrele au fost recoltate de la o adâncime de 50 de metri, arată Science Alert. Nu se știu multe aspecte despre aceste virusuri, vechi, care abia acum sunt cercetate. Ele au fost recoltate în două tranșe, în 1992 și 2015, iar rezultatele au fost făcute publice abia recent.

Oamenii de știință sunt de părere că pe măsură ce gheața se topește, acești patogeni vor pătrunde în mediul înconjurător și nimeni nu cunoaște urmările, întocmai ca și în cazul coronavirusului. Încălzirea globală este o certitudine în contextul schimbării climei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.