Vara 2021, posibil să ne revenim după coronavirus

Nu mai repede de jumătatea anului 2021 vom reveni la viața de dinaintea izbucnirii pandemiei, consideră medicul Alexandru Rafila, citat de libertatea.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că românii trebuie să se obișnuiască cu distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini. Abia în vara anului viitor vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală din punct de vedere educațional, economic.

Abia când 80% din populație va fi imunizată se va putea considera pericolul depășit, fie prin anticorpii generați de îmbolnăvire, fie printr-un vaccin, atunci când acesta va fi disponibil, susțin medicii. Alexandru Rafila mai precizează diferența între modalitățile de luptă împotriva coronavirusului: prin tratament și viitorul vaccin.

„Prin tratament, cei bolnavi primesc speranță însă un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă în proporție de 70 – 80% ajungem ca populația să se imunizeze, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Cred că asta nu se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, este de părere Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 9 = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.