Exoplaneta descoperita de NASA la 300 de ani lumină de Pământ. Aceasta ar putea susține viața.

Potrivit specialiștilor, exoplaneta ar putea fi locuibilă, scrie ziare.com. Exoplaneta a fost descoperită de telescopul spatial Kepler. Din cele aproape 3.000 de exoplanete observate de intre 2009 si 2018, aceasta se aseamana cel mai mult la dimensiune si temperatura cu a noastra, scrie CNN.

Planeta numită Kepler-1649c a fost descoperita recent în arhiva datelor colectate de Kepler, și este de 1,06 ori mai mare decât Pământul, receptând aproximativ 75% din cantitatea de lumină pe care Pământul o primește de la Soare ceea ce înseamnă că temperatura suprafeței exoplanetei ar putea fi similară cu cea de pe Pământ. Exoplaneta este poziționată la distanța potrivită de steaua sa, mult mai mică și mai rece decât Soarele, pentru a avea apă, ceea ce sugereaza că ar putea susține viața, susțin specialiștii NASA însă e mult mai aproape de steaua sa decât Pamântul de Soare, orbitând în jurul acesteia la fiecare 19,5 zile.

Chiar dacă a fost retras în 2008, datele colectate de Kepler și stocate în arhiva sa, pot duce la mai multe descoperiri în anii care urmează. Studiul a fost publicat in The Astrophysical Journal Letters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.