Lista simptomelor COVID -19 întocmită de specialiști

Cercetătorii ne spun la ce să fim atenți. Zilnic apar noi informații legate de simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. Oamenii de știință au noi informații despre simptomele pe care virusul le generează. În marea majoritate a îmbolnăvirilor apar febra, tusea și respirația greoaie, scrie stirileprotv.ro Totuși au apărut și simptome suplimentare, unele seamănă mult cu ale gripei, dar și altele care sunt mai neobișnuite. Respirația greoaie care poate fi și cel mai grav. La declanșarea acestui simptom, mai exact când simțiți ca nu mai puteți respira normal, trebuie să acționați rapid.

Febra
Reprezintă semnul cheie al infectării cu noul coronavirus. A se ține cont însă că majoritatea copiilor și adulților nu sunt considerați febrili până când temperatura lor nu atinge 37,7 grade Celsius.

Tusea
Însă nu orice tuse. La infectarea cu coronavirus, tusea este deranjantă, uscată, și se simte adânc în piept.

Frisoane sau dureri corporale
Unii bolnavi pot avea frisoane sau dureri corporale. Alții pot experimenta dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, simptome ce pot fi confundate cu cele ale unei simple răceli sau gripe. Chiar și stările de confuzie constante pot fi un semn grav că este nevoie de îngrijire de urgență.

Probleme gastrice
Alte simptome prezente la bolnavii de coronavirus sunt problemele gastrice. La început, diareea și alte probleme gastrice nu erau puse pe seama COVID-19, însă ulterior părerile specialiștilor s-au schimbat. În China, din 200 de persoane infectate, cel puțin jumătate prezentau diaree, se arată într-un studio efectuat pe 200 de bolnavi.

Conjunctivita
Între 1% și 3% dintre persoanele bolnave de coronavirus au avut conjuctivită. Rezultatele vin din China, Coreea de Sud și alte părți ale lumii unde s-au făcut cercetări.

Pierderea mirosului și a gustului
Dispariția mirosului și a gustului sunt alte două simptome ce pot fi luate în calcul pentru posibila depistare a infecțiilor cu COVID-19. În special anosmia, lipsa mirosului, a fost constatată la pacienții care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și care nu aveau alte simptome, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Academiei Americane de Otolaringologie.

Oboseala
Și oboseala extremă poate fi un semn de infectare cu noul coronavirus. 40% din 6.000 de persoane analizate au prezentat semne profunde de oboseală, se arată într-un raport al OMS. Raportul a mai constatat că aproape 14% din cele aproape 6.000 de cazuri aveau dureri de cap și dureri în gât, în timp ce aproape 5% aveau congestie nazală.

Pete roșii pe piele
Un nou posibil simptom de infectare a fost descoperit în Franța. Aici, medicii au descoperit apariția unor pete roşii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.