La ce ne ajută aloe vera?

Considerată leac universal, aloe vera poate fi crescută cu ușurință în orice casă. O abundență de vitamine, factori nutritive, ingrediente active esenţiale și minerale, toate le găsim în funzele de aloe vera. Să nu uităm de aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei, care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare. Toate acestea ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie.

Suc de aloe
Pentru sucul de aloe se recomandă frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocător pentru a obţine sucul miraculos. Este recomandata a se respecta colectarea şi prepararea corectă a frunzelor, pentru un suc reușit. Sucul astfel obținut, se consumă 7 zile, câte 1 linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi, pentru a activa şi stimula fluxul sanguin şi limfatic, funcţiile rinichilor, ale ficatului şi ale vezicii biliare, pentru reglarea sistemul imunitar şi a tractului digestiv. Pentru a păstra sucul de aloe un timp mai îndelungat este necesar să fie conservat cu ajutorul spirtului medicinal, în proporţie de 8:2 şi se se păstrează în frigider, la o temperatură nu mai mare de 15 grade.

Beneficiile gelului de aloe
Gelurile din aloe sunt obţinute prin presarea frunzelor proaspete. Conservarea sucului se poate face prin pasteurizare sau prin adăugarea de conservanţi. Acestea au proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului și este indicat în tratamentul eczemelor, poliartritei reumatoidă, constipaţiei, hipo şi hiperglicemiei, gastritei, hepatitei A, B,C, rinitelor alergice, cistitelor, oboselii, insomniilor, dermatitei, ulceraţiilor, psoriazisului, arsurilor solare, acneei, fisurilor anale, hemoroizilor, reumatismlui. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire aloe vera este prezentă în majoritatea cremelor, loțiunilor şi a gelurilor din industria cosmetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 7 = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.