Kolonya, dezinfectantul secret al turcilor. Apa tradițională de colonie cu miros de smochin, iasomie, trandafiri sau citrice are în componență 60% alcool.

În plină criză de lipsă de dezinfectanți, turcii folosesc o metodă originală pentru a se feri de infectarea cu coronavirus. Ei își spală mâinile cu “Kolonya” o apă de colonie tradițională pe care turcii o folosesc de peste 100 de ani și care are în componență 60% alcool, potrivit stirile Pro TV.ro.

Această apă de colonie despre care se spune că are mirosul Turciei, reprezintă un simbol al ospitalității și sănătății turcești încă de pe vremea Imperiului Otoman. Are o aromă dulce și este făcută cu flori de smochin, iasomie, trandafiri sau citrice. Oaspeții care intră într-o casă, hotel sau spital sunt stropiți pe mâini când termină de mâncat sau când sunt prezenți la o adunare religioasă.

Potrivit medicilor turci, spre deosebire de alte parfumuri sau ape de colonie, această kolonya – prin conținutul ridicat de alcool – poate ucide mai mult de 80% din microbi și poate acționa ca un dezinfectant eficient pentru mâini.

“Datorită conținutului mare de alcool, 60%, această Kolonya protejează împotriva coronavirusului”, spune Dr. Hatira Topaklı, un doctor de familie din Turcia. Medicul mai spune că în Turcia există kolonya chiar și cu 80% alcool și că dezinfectanții pentru mâini nu sunt atât de populari ca în alte țări.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
6 + 4 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.