Fă ce zice popa, nu ce face! E incredibil pentru ce au cerut acești preoți 50.000 de euro

preoti retinuti de DNA

Trei preoți au fost reținuți pentru șantaj pentru că și-au fi amenințat superiorii. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 iunie 2017, a inculpaților JITARU SEBASTIAN CRISTI, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, DAMIAN GHEORGHE, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, BUMBU RĂZVAN MIHAIL, preot paroh la Parohia Văleni, jud. Vaslui,  cu privire la săvârșirea infracțiunii de şantaj.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

Potrivit sursei citate, în aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceștia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”.

”Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați, la data de 16 iunie 2017, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, menționează DNA într-un comunicat.

DNA face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.