Așa se face cel mai bun PORUMB FIERT! Toate gospodinele trebuie să știe acest truc

cum se fierbe porumbul

Porumbul fiert este cosiderat de mulți un adevărat deliciu al sezonului! Iar odată ce i-ai redescoperit gustul, parcă nu te mai poți opri din mâncat! Pe lângă că este plin de fibre, minerale și vitamina C, porumbul fiert are un gust foarte bun, fiind apreciat atât de cei mici, cât și de adulți. 

O cantitate de boabe de porumb dulce care încape într-o cană conţine nu mai puțin 130 de calorii, 4,2 g proteine, carbohidraţi, fosfor, acid folic, Omega 3 şi 6, magneziu, potasiu, caroten, dar și multe alte vitamine. Așadar, nu ai niciun motiv să stai departe de acest deliciu în această vară. Chiar și dacă ești la dietă!

Citește și: Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare

Citește și: Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși

Dacă și tu te gândeai că pentru a fierbe porumb nu trebuie nu știu ce rețetă, că pui doar apa la fiert și gata, ei bine, treburile nu stau deloc așa. Pentru un porumb fiert bine, fraged și delicios trebuie să cunoști câteva secrete gastronomice!

Sursa foto: pixabay.com

 

SECRETELE CELUI MAI BUN PORUMB FIERT:

  • Atuci când vrei să fierbi porumb, trebuie să știi că un prim pas spre un preparat cu un gust ca în copilărie este o alegere inspirată! Important de reținut este că, pentru fiert, cel mai bun porumb este cel care are lăptișor în boabe – cea mai sigură dovadă că încă este crud.

Citește și: Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara

Citește și: Dulceata de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii

  • Fundul oalei trebuie ÎNTOTDEAUNA tapetat cu pănuși
  • În oală, știuleții trebuie să fie acoperiți complet de apă
  • În apa în care fierbe porumbul nu se adaugă sare; dacă faceți această greșeală porumbul dumneavoastră se va întări

cum se fierbe porumbul

 

  •  Porumbul fiert prea tare se usucă mult mai repede decât cel care a stat pe foc o perioadă de timp potrivită
  •  Oala în care fierbe porumbul trebuie să fie suficient de încăpătoare. Altfel, atunci când dă în clocot, apa s-ar putea să de ape afară; nu uitați să acoperiți cu un capac
  • Dacă în timpul fierberii cantitatea de apă scade considerabil, adăugați apă ori de câte ori este nevoie

  • Pentru un gust mai dulce, în apă în care fierbe porumbul puteți adăuga puțin zahăr (opțional)
  • Tot opțional, la servire se poate adăuga, pe lângă sare, și puțin unt

Citește și: Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă 

  • Dacă ți-a rămas neconsumată o cantitate considerabilă de porumb fiert, trebuie să știi că acesta poate fi congelat; când vei dori să îl consumim tot ce trebuie să faci este să îl decongelezi și să îi mai dai un clocot.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 26 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.