Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă

cea mai buna salata de vinete cum se coc vinetele

Îți place să îți petreci timpul liber în bucătărie. Gătești cu drag pentru cei apropiați de câte ori ai ocazia nu îți crește inima de bucurie cât familia îți laudă pretaratele. Dacă și ție îți place să faci salată de vinete, iar copiii și restul membrilor familiei adoră acest preparat, trebuie să știi că avem câteva trucuri pentru tine care te vor face regina bucătăriei. Mai ales că acest preparat este un aperitiv perfect pentru zilele călduroase de vară!

Salata ta de vinete va fi una extrem de delicioasă, pufoasă și fină! Trebuie doar să știi că secretul stă în două etape importante: cum coci vinetele, și apoi ce trebuie să faci ca salata să fie moale și pufoasă.

Citește și: Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale

Iată mai jos care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când prepari salata de vinete și ce trebuie să faci pentru o salată de vinete pufoasă și extrem de delicioasă:

  • Alege vinetele cu grijă! Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagră. Ideal este ca acestea să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase
  • Dacă stai la casă și poți să îți coci vinetele deasupra unui grătar din grădină, este foarte bune. Asta deoarece vinetele coapte la flacără sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai coace la o sursă de căldură fără flacără directă. Dacă nu ai această posibilitate, vinetele pot fi coapte în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, direct pe ochiul aragazului.
  • Gustul amar al vinetelor poate fi evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp. Dacă poți să le pregătești de seara, cu atât mai bine!
  • Pentru ca miezul să rămână cât mai deschis la culoare, vinetele se curăţă cât timp sunt fierbinți.
  • Vinetele trebuie bătute bine de tot. Pentru asta este important să folosești un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.
  • Atunci când prepari maioneza aceasta să fie făcută cu ouă de casă. Pe lângă că sunt mai sănătoase, acestea le vo oferi un aspect mai plăcut.
  • Folosește cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără să lase în textură fibre sau sâmburi.
  • Pentru un gust deosebit în maioneză se poatre stoarce și puțină zeamă de lămâie. Tot zeamă de lămâie se poate pune și atunci când amestecăm vinetele coapte în blender.
  • Mărunțiți ceapa cât mai mic.

Citește și: Visinata de casa. Reteta pentru cea mai bună vișinată făcută în casă

 Dacă știți și dumneavoastră alte secrete pentru ca vinetele să aibă un gust și o textură extraordinară nu ezitați să ni le scrieți la comentarii.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
8 + 13 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.