Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare

castraveti covasiti sau murati la soare
Foto: https://simplitaly.wordpress.com

Reteta de castraveti covasiti sau castraveti murati la soare diferă de la o zonă la alta, dar in principiu ingredientele de bază sunt aceleași. Castraveții covăsiți sau murați la soare sunt cele mai bune murături de vară, un deliciu care ne amintește de mama sau de bunica. Rețeta este simplă, iar în câteva zile ( 4-5 zile, în funcție de cât de cald e), vă puteți înfrupta deja din delicioasele murături care însoțesc cu succes fripturile pe care le facem la grătar, dar și alte mâncăruri cu carne și sosuri.

Pentru a prepara castraveti covasiti aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • – Castraveți
  • – 1 legătură de mărar cu inflorescențe
  • – Cimbru
  • – Ardei iuți
  • – Usturoi
  • – 1 felie de pâine
  • – Sare

Citește și: Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși

Cum facem castraveti covasiti

Alegeți cu grijă castraveții, să fie proaspeți, mici și fermi, astfel încât să nu se înmoaie mai mult decât este necesar la murat. Dacă nu aveți decât castraveți mari, îi putei secționa pe lung în 2 sau în 4 bucăți.

Pentru un borcan de 3 litri, de exemplu, aveți nevoie de 1,5 kilograme de castraveți.
Luăm borcanul spălat bine și arajăm pe fund mărarul și 2-3 căței de usturoi sau un ardei iute sau/ și cimbru, după gustul fiecăruia.

Apoi punem castraveții pe care i-am spălat bine în prealabil. Așezăm castaveții în borcan astfel încât să încapă cât mai mulți, dar fără să-i înghesuim.

Între rândurile de castraveți mai adăugăm câte un fir de mărar, la fel cum facem și când am umplut borcanul. Dacă vă plac castraveții mai iuți, mai puteți adăuga un ardei iute sau orice alte mirodenii vă sunt pe plac.

Citește și: Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara

Citește și: Dulceata de trandafiri. Secretele rețetei cu care îți dai gata musafirii

Trucul pentru cei mai bun castraveti murati la soare

Însă TRUCUL care face castraveții covăsiți de neînlocuit constă în adăugarea unei felii de pâine la final. Pâinea conține drojdie, care ajută la fermentat.

După ce am umplut borcanul și am pus felia de pâine, adăugăm apa cu sare (circa 30 grame de sare la 1 litru de apă, după gust) punem peste acesta o farfurioară și îi scoatem la soare, în grădină sau pe balcon.

Castraveti murati la soare
Foto: simplitaly.wordpress.com.

Atenție, pentru a se mura bine, castraveții au nevoie de căldură și peste noapte, așa că dacă noaptea e frig afară îi duceți în casă, iar a doua zi îi scoateți din nou la soare.

În zilele următoare, țineți castraveții în semi-umbră, printre plante într-o zonă în care bate soarele.

După 4 -5 zile, în funcție de vreme, veți avea deja castraveții murați și să veți surprinde oaspeții la grătarul din week-end.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci 2 ouă pe zi. Rezultatele te vor surprinde

PS: Puteți adăuga în borcan și câteva gogonele dacă aveți în grădină sau diverse mirodenii, în funcție de gust.

Mult succes și poftă bună la castraveti covasiti!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
24 + 3 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.